Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

З наступного року в Україні запрацює Суспільне мовлення, - голова Держтелерадіо

27 жовтня, 18:14

Суспільне мовлення в Україні розпочне свою роботу з 1 січня 2017 року, заявив голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олег Наливайко.

"Упевнений, що за два місяці ми пройдемо той шлях, який дасть змогу 1 січня стартувати Суспільному", - сказав Наливайко в четвер під час круглого столу "Контент суспільного мовника: очікування і вимоги", організованого ГО "Детектор медіа" за підтримки Офісу Ради Європи в Україні.

Голова Держкомтелерадіо озвучив концептуальне бачення підходів до формування контенту телерадіоканалів Суспільного мовника, передусім закликавши брати за основу найкращі європейські взірці.

"У Суспільному мовленні України має бути застосовано таку формулу, яка буде відрізняти його від державного: повага до глядача з боку мовника і довіра до мовника з боку глядача. Зараз ця формула працює трохи інакше: повага до керівництва з боку мовника і довіра до мовника з боку керівництва. Оце один із ключових моментів, який повинен бути змінений", - зазначив Наливайко.

При цьому, на його переконання, насамперед варто зробити ставку на жанрове різноманіття програм, чого бракує державним і комерційним мовникам. Також, на думку Наливайка, не слід створювати єдиний сильний телевізійний чи радіоканал ціною втрати регіональних мовників. "Треба використати можливості регіональних мовників, у першу чергу має бути довіра до них, і шукати саме там оту свою родзинку", - вважає голова Держкомтелерадіо.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати