Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нагнітання тривоги завдає Україні не менших економічних втрат, ніж прямі військові дії - президент

28 січня, 21:48
Фото president.gov.ua

Україна продовжує проводити реформи попри зовнішню військову агресію, яка вісім років триває на сході країни, окупацію частини територій, а також в умовах пандемії COVID-19, світової фінансової та енергетичної кризи. Тож у нинішній непростий час потребує особистої присутності союзників, безпекової допомоги, посилення економічної стійкості та впевненості світу в нашій державі.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з керівниками дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій, акредитованих в Україні.

«Останні тижні світ відчуває загрозу початку масштабної ескалації. Що стосовно цього Україна може сказати світу? Ми живемо так останні вісім років. Це констатація фактів, про які ми говоримо останні вісім років», – наголосив президент.

Глава держави акцентував, що керівництво України усвідомлює всі можливі ризики та загрози й розуміє, що і як робити задля їх подолання. Водночас Зеленський зауважив, що нагнітання тривоги завдає країні не менших економічних втрат, ніж прямі військові дії. Тож, за словами президента, сьогодні Україна передусім потребує особистої присутності союзників і партнерів у нашій державі.

«Нас не потрібно попереджати – нам потрібно допомагати. Як саме? Найпростіше – бути з нами, бути в Україні. Я дякую всім вам, нашим друзям і партнерам, які сьогодні стоять з нами пліч-о-пліч. Дипломатичні місії яких в Україні продовжують працювати у звичному режимі. Ця присутність – багатозначна й красномовніша за тисячу слів», – сказав Зеленський.

Президент наголосив, що на сьогоднішньому заході присутні 80 представників іноземних держав і міжнародних організацій, і така підтримка дає тверду надію на майбутню деескалацію та мирне врегулювання. Володимир Зеленський також висловив подяку партнерам за безпекову, військову допомогу та підтримку в посиленні економічної та фінансової стійкості.

Глава держави також висловив подяку державам – членам Європейського Союзу, які офіційно підтримали європейську перспективу України та підписали відповідні декларації. Президент закликав решту 20 країн ЄС також підтримати відповідні декларації.

«Нас хочуть бачити у ЄС чи НАТО чи не хочуть сваритися з РФ? Ми рівні? Чи різні? Упевнений, що разом ми досягнемо нашої спільної мети – збережемо мир та, підвищивши голос дипломатії, змусимо замовкнути гармати. Впевнений, ми можемо зробити це разом», – сказав Володимир Зеленський.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати