Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці з четверга планують відновити роботу агропродовольчих ринків

28 квітня, 13:58
Фото з архіву авторки

Через закриття продовольчих ринків без роботи залишилося лише у самій Вінниці 2500 підприємців. Фермери та дрібні аграрії змушені переорувати вирощений врожай, який підготували для реалізації. Містом почала ширитися стихійна торгівля, а мережі гіпермаркетів підвищують ціни на сезонні овочі, – бо немає конкуренції. Усе це змушує повернутися до розгляду питання про доцільність закриття ринків у період карантину, повідомив на брифінгу міський голова Вінниці Сергій Моргунов. Тому вже сьогодні на засіданні міської комісії з ТЕБ та НС планують ухвалити рішення про відновлення роботи продуктових ринків Вінниці з 30 квітня, тобто з четверга.

«Ми будемо приймати рішення щодо відновлення роботи агропропродовольчих ринків Вінниці при дотримання вимог, відображених в наказі головного санітарного лікаря України щодо дотримання усіх правил безпеки. Тобто з наявністю засобів захисту та дотриманням соціальної дистанції. Усе це буде відображено в рішенні міської комісії. І фактично з четверга цього тижня ми зможемо відновити роботу ринків. Наразі йдеться про дев’ять об’єктів», – зазначив Сергій Моргунов. Він додав, що через закриття ринків проблеми виникли не лише у Вінниці, але й усіх регіонів. Тому висловив сподівання, що Уряд перегляне своє рішення щодо заборони діяльності продовольчих ринків. І їх робота буде відновлена найближчим часом із жорстким дотриманням усіх вимог роботи під час карантину.

Як писав «День», вчора на Вінниччині відбувся пікет ФОПів. У Тульчині місцеві підприємці зібралися під стінами міської ради та РДА, вимагаючи від влади підтримки в умовах карантину. Підприємці відзначали, якщо справи так підуть далі, їм доведеться закрити свій бізнес і стати на облік у службі зайнятості.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати