Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Порошенко назвав умови проведення виборів на Донбасі

28 травня, 15:06
Фото з архіву "Дня"

Президент України Петро Порошенко назвав умови, за яких можливі вибори на Донбасі, зокрема - виведення окупаційних військ з України та розгортання озброєної поліцейської місії ОБСЄ. Про це глава держави сказав під час виступу з нагоди Дня прикордонника, передає УНН.

“Мінські домовленості чітко передбачають виведення окупаційних військ з усієї української території, відновлення українського контролю над державним кордоном, запровадження озброєної піліцейської міжнародної місії ОБСЄ, яка для контролю виконання стане на лінію зіткнення, візьме під охорону до виведення в Російську Фередацію склади відведеної зброї і поставить на всіх пунктах пропуску свої постійно діючі патрулі для того, щоб унеможливити постачання нових підрозділів російських військ, амуніції, озброєння, повернення найманих бойовиків”, - зазначив Порошенко.

За його словами, за таких умов можливі вибори, які б відповідали міжнародним стандартам ОБСЄ.

“І лише тоді за українським законодавством з міжнародними спостерігачами, за участю українських партій, кандидатів, при твердих заходах безпеки, якими захистимо кожного, хто бере участь в компанії і хто іде голосувати. З допуском українських засобів агітації, ЗМІ ми проведемо вибори, які чітко відповідають міжнародним стандартам ОБСЄ. Ніякого іншого не буде”, - зазначив Порошенко.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати