Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Переговори про членство Туреччини в ЄС можуть припинитися, - Меркель

29 квітня, 09:44
Фото Reuters

Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що Європа та Туреччина не повинні відвертатись одне від одного, але введення Анкорою смертної кари цілком може служити приводом для припинення переговорів.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Європа і Туреччина не повинні повністю відвертатися один від одного, але запровадження Анкарою страти буде означати закінчення діалогу про членство Туреччини в ЄС", - висловила позицію Брюсселя канцлер

Також Меркель закликала до розсудливісті в подальших відносинах Європейського Союзу і Туреччини. Глава німецького уряду наголосила, що завдання відкрити нову главу в переговорах з Туреччиною про членство в ЄС зараз не стоїть.

Нагадаємо, напередодні у МЗС Німеччини заявили, що Берлін виступає проти того, щоб повністю зупинити будь-які переговори з приводу майбутнього членства Туреччини в Європейському Союзі.

Угода про асоціацію між ЄС і Туреччиною була підписана ще в 1963 році, а заявку на членство країна подала в 1987 році, безпосередньо переговори про вступ почалися в 2005 році і проходили украй складно. На сьогодні відкритими залишаються 16 з 35 пунктів переговорного пакету.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати