Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Екс-генсек НАТО розповів, як переконати Європу продовжити санкції щодо РФ

29 травня, 11:43
Фото Reuters

Буде легше переконати країни Євросоюзу продовжити санкції проти Росії, якщо Україна продемонструє прогрес у проведенні реформ і в боротьбі з корупцією.

Таку думку висловив колишній генеральний секретар НАТО, а нині позаштатний радник Президента України Андерс Фог Расмуссен агентству Reuters.

"Від представників західних країн я знаю, що їх готовність продовжити санкції також пов'язана з готовністю України на ділі проводити комплексні реформи", - сказав Расмуссен.

При цьому він зазначив, що продовження санкцій є єдиним способом змусити Росію припинити підтримувати сепаратистів і дотримуватися домовленостей про припинення вогню.

"Тож моя мета як радника Президента - налагодити двосторонню взаємодію. З одного боку я буду європейських лідерів переконувати, що українці вже провели серйозні реформи. З іншого, я буду інформувати Президента, про що мені говорять мої співрозмовники, щоб українська влада чітко розуміла, що є пріоритетом у західних столицях", - додав Расмуссен.

Він також наголосив: чинна українська влада провела більше реформ, ніж було здійснено за останні 20 років, але, щоб і надалі отримувати підтримку Заходу, процес реформування має тривати. "Ви повинні наполегливо рухатися вперед", - сказав Расмуссен.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати