Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Суд відмовив захисту Януковича у допиті свідків

29 червня, 11:05
Фото з сайту 112.ua

Оболонський районний суд Києва відмовив стороні захисту у задоволенні клопотання про допит у судовому засіданні ряду свідків, у тому числі колишніх працівників Управління державної охорони, які мають підтвердити наявність важливих причин для неявки на суд екс-президента Віктора Януковича.

Про це передає УНН.

"Ці свідки можуть підтвердити наявність об’єктивних причин для неявки на засідання Януковича", - заявив адвокат Віталій Сердюк.

Захисники, зокрема, хочуть допитати екс-працівників УДО Сергія Литвиненка, Олександра Винниченко та Сергія Бернадського, які здійснювали охорону Януковича, а також Дмитра Іванцова, в якого нібито влучила куля, коли був обстріляний кортеж екс-президента.

Також захист просить суд допитати Костянтина Кобзара - керівника служби охорони Януковича.

"Ярощук Аркадій - це пілот, який особисто чув погрози, зокрема, застосування військової авіації знищення Януковича 22 лютого 2014 року", - зазначив Сердюк.

Крім того адвокати просять допитати Володимира Павленка, а також Анатолія Кобилинського, який працював на фірмі, яка охороняла Межигір’я.

"На даний час суд не бачить необхідності в допиті даних свідків", - сказав головуючий суддя, додавши, що у захисту є право самостійно опитувати свідків.

При цьому суддя зазначив, що адвокати не надали доказів, що наразі життю Януковичу дійсно є загроза.

Варто зазначити, що під час засідання сторона обвинувачення заявила клопотання про обов’язкову участь у засідання Генерального прокурора Юрія Луценка.

"Суд не бачить достатньо аргументів для задоволення даної заяви", - сказав головуючий суддя Девятко.

Сьогодні суд продовжив розгляд справи про держзраду Януковича.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати