Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Харківщині затримали причетних до виробництва сурогатної горілки

29 вересня, 17:39

Четверо причетних до виробництва сурогатної горілки, що викликала отруєння і смерть людей, затримані. Про це розповів на брифінгу перший заступник начальника ГУ ДФС у Харківській області Андрій Бежанов, повідомляє Укрінформ.

"Напередодні харківські правоохоронці затримали організатора виробництва "паленої" горілки і трьох співучасників. Організатор - безробітний 27-річний харків'янин, троє його спільників - брати у віці 30 і 31 років і 44-річний чоловік - виготовляли алкоголь у квартирі і в приватних гаражах. Ніхто з них раніше не був судимий. Усі вони знали про те, що спирт неякісний", - розповів Бежанов.

За його словами, неякісний спирт пропускали через куплену організатором установку для очищення води, а потім рідину розбавляли водою і розливали у пляшки, зібрані на смітнику. Підроблену горілку продавали за ціною 250 грн за 10 літрів.

"Зловмисники виготовляли фальсифікат відомих брендів, включаючи "Хлібний дар", "Олександрія БЛіГ", а також продукцію Люботинського заводу продтоварів, і поширювали на території Харківської області і ще п'ятьох областей через соціальні мережі і по особистих зв'язках", - додав Бежанов.

Прокурор Харківської області Юрій Данильченко додав, що всім чотирьом затриманим пред'явлено підозру за ч.4 ст. 204. Слідство триває.

Нагадаємо, серед мешканців Харківської області зареєстровано 57 випадків отруєнь сурогатами алкоголю. Із загальної кількості постраждалих 25 осіб померло.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати