Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У РФ Навальному інкримінують шахрайство в особливо великих розмірах

29 грудня, 22:53

Олексію Навальному інкримінують шахрайство в особливо великих розмірах.

Про це йдеться в заяві Слідчого комітету РФ.

"Головним слідчим управлінням СК Росії зібрані достатні дані, на підставі яких відносно Олексія Навального та інших осіб порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст.159 КК РФ (шахрайство в особливо великому розмірі)", - йдеться в повідомленні.

Російські силовики заявили, що для потреб діяльності низки некомерційних організацій, в числі яких "Фонд боротьби з корупцією", "Фонд підтримки засобів масової інформації "П'ята пора року", "Фонд організації і координації захисту прав громадян", "Фонд правового забезпечення громадян", "Фонд захисту прав громадян "ШТАБ", з фізичних осіб було зібрано понад 588 млн рублів в якості пожертвувань. Ці кошти призначалися виключно на цілі фондів.

За даними слідства, Навальний, будучи фактичним керівником зазначених організацій, діючи спільно з іншими особами, витратив з цієї суми понад 356 млн рублів на особисті цілі - придбання особистого майна, матеріальних цінностей і оплату витрат (в тому числі відпочинку за кордоном). Таким чином, зібрані з громадян кошти були викрадені.

Нагадаємо, 21 грудня Навальний оприлюднив відео, у якому заявив, що зумів додзвонитися до співробітника ФСБ Костянтина Кудрявцева, який, імовірно, причетний до його отруєння Новачком. Запис розмови він опублікував на своєму YouTube-каналі.
У ФСБ стверджують, що розмова опозиціонера Олексія Навального з його ймовірним отруйником — "це спланована провокація".
За результатами спільного розслідування Bellingcat і The Insider, до якого залучили й самого Навального, ключову роль у його отруєнні зіграли співробітники спеціального підрозділу Інституту криміналістики ФСБ РФ.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати