Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Німеччині очікують на візит глави МЗС України

30 травня, 15:58

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибуде з візитом до Берліна у вівторок, 2 червня.

Про це заявила офіційна представниця МЗС ФРН Марія Адебар на урядовій пресконференції в Берліні в п'ятницю, 29 травня, повідомляє DW.

Основними темами зустрічі глави українського зовнішньополітичного відомства і його німецького колеги Гайко Мааса стануть військовий конфлікт на Сході України, шляхи його врегулювання і подальше виконання домовленостей, досягнутих на зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" в грудні 2019 року в Парижі.

За словами офіційного представника МЗС Німеччини Марії Адебар, кілька тижнів тому міністри закордонних справ країн "нормандської четвірки" провели відеоконференцію, а в середині червня відбудеться ще одна. Однак, як заявила Адебар, про підготовку наступного саміту в "нормандському форматі" можна буде говорити тільки після того, як сторони досягнуть якогось прогресу з цих питань.

Вона додала, що учасники відеоконференції говорили про перспективи досягнення домовленостей про довгострокове припинення вогню, про подальше звільнення утримуваних осіб, створення нових КПВВ і продовження розведення сил від ліній розмежування.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати