Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Лукашенко заявив, що в разі загрози безпеці до Білорусі "введуть російські війська"

31 липня, 16:42
Фото: Reuters

Олександр Лукашенко заявив, що «якщо буде потрібно для безпеки», то до Білорусі будуть введені російські війська.

Як передає Радіо Свобода, про це повідомляє державне агентство БелТА.

«Зараз у цьому немає ніякої необхідності, у нас досить міцні, згуртовані, компактні Збройні сили. Крім «територіалів», ми можемо в потрібний момент в короткий проміжок часу 500 тисяч чоловік призвати, а це вже сила. Якщо буде мало, сюди будуть введені всі Збройні сили Російської Федерації. Такого ніколи не буде. Але якщо потрібно, ми роздумувати не будемо», – заявив він.

Як вважає Лукашенко, Білорусь потрапила в епіцентр цивілізаційного протистояння. Він заявив, що уздовж білоруських кордонів «нарощується наступальна військова інфраструктура НАТО». Так, за його словами, поблизу від Білорусі нібито формується нове з’єднання – 18-та механізована дивізія, на озброєння якої надійдуть американські танки «Абрамс».

«Як бачите, нічого не змінюється. Початок Великої Вітчизняної війни їх так нічому і не навчив. Вони забули, що таке Брестська фортеця», – заявив він.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг раніше говорив, що Північноатлантичний союз стурбований «зростанням залежності» Білорусі від Росії через останні політичні події. За його словами, союз НАТО готовий у разі надзвичайної ситуації захистити будь-яку країну з числа учасників альянсу від загроз Мінська чи Москви.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати