Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коаліція відвоювала в ІД майже всю територію Сирії й Іраку, - Трамп

31 грудня, 09:28
Фото Reuters

Західна коаліція відвоювала у бойовиків терористичної угруповання "Ісламська держава" в Сирії та Іраку майже всю захоплену ними територію, заявив президент США Дональд Трамп у ході щотижневого звернення до громадян країни.

"Ми досягли історичних успіхів у боротьбі з ІД. На даний момент коаліція відвоювала майже 100 відсотків територій в Іраку і Сирії, які раніше перебували під контролем цих терористів", – заявив Трамп.

Раніше в США відзначили, що ВКЗ Росії здійснили "лише невелику частину операцій проти ІД" в Сирії.

Глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан здивувався тому, що Росія "присвоїла" собі перемогу над терористичної угруповання "Ісламська держава".

Раніше прем'єр-міністр Іраку Хайдер Аль-Абаді оголосив про завершення війни проти терористичної організації "Ісламська держава" і повний перехід під контроль урядових військ кордону між Сирією та Іраком. Про перемогу над терористами також заявляли президент США Дональд Трамп і президент РФ Володимир Путін.

Зазначалося, що Путін також наказав вивести основні частини російських військ з Сирії. Однак на території країни залишилися російська авіація, інженерні війська і системи протиповітряної оборони.

За більш ніж 6 років війни в Сирії, за даними ООН, загинули понад 450 тис. чоловік. Мільйони жителів країни стали біженцями.

Нагадаємо, що бойовики ІД вторглися в Ірак в 2014 році і за лічені тижні зайняли третину території країни, в тому числі великі міста Мосул і Тікріт. У 2016 почалося звільнення захоплених ними територій. У листопаді 2017 року ісламісти втратили контроль над останнім містом в Іраку.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати