Лишень тоді, коли ми покажемо свою силу хоч на частині своєї землі, зверне на нас увагу і Європа
Драгоманов Михайло Петрович — український публіцист, історик, філософ, економіст, літературознавець, громадський діяч.

Анна Данильчук

Статті автора

24.09.2020 - 14:02
Ви ж пам'ятаєте університетські коридори, де студентів завжди більше, ніж в аудиторіях? Пам’ятаєте себе у потоці одногрупників і коротких розмов? Пам’ятаю і я. Моє спостереження за кордонами індивідуального простору розпочалося, певне, якраз там. Одна зі старшокурсниць під час...
18.09.2020 - 09:36
Від початку літа й аж до пізньої осені українські ліси рясніють лисичками. Ні, не пухнасто-милими звірятками, а яскраво-жовтими, червонястими, світлими й майже помаранчевими, малими та ще меншими грибочками. Вони прикрасять святковий стіл і перетворять навіть буденну їжу на вишукану страву.Якби нам...
09.09.2020 - 15:03
Ви собі як хочете, а я вважаю, що ми мало тішимося мовою. Ми вкрай рідко зупиняємося у розмові, щоб посмакувати словом, швидко складаємо речення з найпоширеніших форм і кидаємо то все жужмом в інформаційний простір. А пригадуєте, як у школі вчили складати синонімічні ряди, шукати порівняння й...
04.09.2020 - 10:23
Серпень і вересень — місяці, які щедро частують нас сливами. Та чи задумувалися ви, що цей фрукт має один із найбагатших «кулінарних репертуарів». Сливи додають до м’ясних страв, із них готують десятки соусів, варять варення, засмачують десерти і навіть роблять алкоголь!...
28.08.2020 - 13:26
Є у мене один знайомий — ніби вирізаний із середньовічного портрета чоловік. Ні, він не займається історичною реконструкцією і не одягається у лицарські лати. Його дещо неправильні риси обличчя, високі вилиці, зачіска із густого волосся, нерівні зуби й гострий погляд темних очей — от що...
21.08.2020 - 11:07
Національна кухня розповідає історію країни іноді краще, ніж це робить шкільний підручник історії. Улюблені страви й смаки, методи готування, прянощі й навіть назви наїдків розкажуть багато цікавого про минуле. Проте, іще цікавіше, коли за сотні кілометрів від рідного дому, в котрійсь з іноземних...
12.08.2020 - 13:20
У метушливому світі сьогодення, в час бурхливих вступних кампаній, радикальних стрибків на ринку праці, й ново відредагованого списку професій-кваліфікацій, мені хочеться запитати — чим Ви займаєтеся?Університети пропонують чіткий перелік компетенцій та знань, які студент отримає, завершивши...
07.08.2020 - 11:03
Спеції, прянощі, приправи не просто духмяні додатки до наших страв, а й важливі елементи історії народів. Чимало світових війн, торгових шляхів та винаходів розпочиналися зі любові до спецій та їх пошуку. Якими травами й корінням, листям та квітами віддавна смачили страви українці? Чому обирали...
04.08.2020 - 15:43
Раз на місяць у мою поштову скриньку приходить лист. І оскільки це справжній лист у справжню поштову скриньку, я не лишаю його без уваги. Місцева телефонна компанія сповіщає мого прадіда Мирона про суму, яку необхідно сплатити абоненту. Байдуже, що я уже десятки разів була в їхньому офісі, маю на...
28.07.2020 - 18:49
"Цікаво знати" — такий підпис висів на дверцятах однієї з моїх полиць. В дитинстві здавалося, що мати цілу книжкову шафу — то розкіш. У ній було місце для всього — шкільних підручників, незавершених записників, паперу і копірки, якою я хтозна-чому дуже дорожила. Шафа...

Сторінки