Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Естонія простягла інвестиційну руку Україні

13 червня, 00:00
Міністр закордонних справ Естонії Тоомас-Хендрік Ільвес мав почати візит до України із зустрічі з Головою Верховної Ради. Оскільки голову так і не обрали, Ільвес не відмовився помилуватися ансамблем древньої Софії (на знiмку).

Взагалі ж він привіз до Києва бажання Таллінна брати участь у створенні транспортних коридорів між Чорним морем та Балтикою, інвестувати в будівництво нафтотерміналу під Одесою й реалізувати кілька проектів, переважно в харчовій та переробній промисловості в Дніпропетровську, Донецьку, Одесі, Чернігові, про що естонський міністр заявив на переговорах із Леонідом Кучмою та в МЗЕЗТ. Говорив Ільвес і про те, що Естонія, будучи одним з претендентів на вступ до ЄС, щиро бажає допомогти Україні стати повноправною європейською державою. Можливо, що в майбутньому не без сприяння Естонії вдасться запровадити зону вільної торгівлі між Чорним та Балтійським морями.

А сьогодні естонський міністр відвідає Запоріжжя й переконається в успіхах найбільшого естонського проекту в Україні — молочного комбінату зі 100% естонським капіталом.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати