Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До перемоги над ворогом і над собою!

Наше майбутнє залежить від нашого почуття відповідальності
12 червня, 14:34

...Гніт і терор чужинців змушували українців замикатися в собі, виробляти комплекс хуторянства і відрубності, не любити владу як владу зайд і здирників, які принижували їхню національну гідність. Нашу бідність і злиденність окупанти намагалися нав’язати нам як національну рису, як постійну данність і повинність. Простому українському міщанинові та селянинові нав’язували думку, що він чимось зобов’язаний окупантові, має спокутувати перед ним нібито свої проступки і злочини, що він винен лише тому, що українець, що намагається говорити рідною мовою, дотримуватися своїх звичаїв і віри. Українців змушували повірити, а багато спокушалися на те, що багатими можуть бути лише американці, німці чи французи, а ми за своїм менталітетом як слов’яни повинні зоставатися бідними, служити окупантам, які нас так «ощасливили».

Революція Гідності та жертовний опір українців неспровокованій агресії путінської Росії проти нашої держави викликали відновлення нашої дрімаючої пасіонарності, національної сили волі, бажання відстояти свою незалежність. На цій животворящій революційній хвилі ми повинні спонукати націю до побудови такої заможної Української держави, у якій кожний українець стане багатим і самодостатнім господарем, гордим і щасливим. Всі природні умови країни, натуральні та людські багатства, рівень освіченості населення цілком достатні для цього. Потрібна лише національна воля, згуртованість, позбавлення тавра совка і нав’язаної нам чужинцями меншовартості.

Наше майбутнє, майбутнє наших дітей і внуків повністю залежить від нас, сучасного покоління українців, від нашої свідомості, почуття відповідальності, національної гідності. Запорукою має стати наша пасіонарність, тобто почуття відповідальності та рівень жертовності за нашу спільну справу. А тому вперед, до перемоги над ворогом і над собою. Нам у цьому допоможе Господь Бог, бо за нами правда, нас підтримує весь прогресивний світ. Слава Україні!!!

Степан ТРОХИМЧУК, професор, голова Львівського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати