Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Полюванню — ліцензування

У Великобританії таким чином пропонують боротися зі збільшенням випадків незаконного відстрілу диких птахів
14 серпня, 12:23

Британські лейбористи закликали запровадити ліцензування відстрілів в сезон полювання у зв’язку зі зростанням кількості смертей хижих птахів, повідомляє www.theguardian.com. Вимогу перегляду правил було озвучено на тлі того, що поліція та природозахисні організації пов’язують різке зростання вбивств з сезоном полювання. На думку слідчих, більшість незаконних вбивств пернатих пов’язані зі спортом. Птахів знаходили отруєними, застріленими, а також застряглими в пастках.

Підхід лейбористів передбачає отримання маєтками ліцензій для вирішення проблеми. «Уряду не вдалося знищити злочинність проти дикої природи, і десятиліття суворої економії зробили птахів уразливими до браконьєрства, менша кількість поліції запобігає браконьєрству і менше офіцерів зможе зловити відповідальних, — заявляють вони, —  нам потрібен новий підхід до захисту та відновлення чисельності цих знакових видів». Усі хижі птахи у Великобританії захищені Законом про дику природу та сільську місцевість 1981 року. Навмисне вбивство чи поранення — кримінальний злочин, що карається штрафом або вироком до шести місяців ув’язнення.

На фото: власник маєтку Ді Уорд та його пес Міло в день відкриття сезону полювання на рябчиків у маєтку Роттал-Мавр, Шотландія.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати