Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

“Люди починають виїжджати активніше”, - очільник Часовоярської ВА

09 жовтня, 21:49
Фото Національна поліція України / Фото ілюстративне

У Часовому Ярі та найближчих селах не вщухають обстріли, а російські снаряди почали частіше прилітати по будинках місцевих. У громаді залишаються близько 430 людей, однак охочих евакуюватися стає більше, повідомляє Вільне радіо.

Про це у коментарі Вільному радіо розповів начальник Часовоярської міської військової адміністрації Сергій Чаус.

Посадовець називає ситуацію у громаді “стабільно важкою”. Росіяни почали інтенсивніше обстрілювати приватний сектор. Це одна із причин, чому охочих евакуюватися стало більше. За останні 10 днів із Часовоярської громади виїхали близько 20 жителів.

“Евакуація зараз трохи прискорилась, люди починають виїжджати трохи активніше. Розпочалася осінь, попереду зима і люди розуміють, що тепла у місті, на жаль, немає. Також зараз ще більше стало обстрілів, влучань саме по приватних будинках, де живуть люди. Вони втрачають житло, не мають інших варіантів, як виїхати”, — прокоментував Сергій Чаус.

Посадовець додав: люди залишаються й у тих районах, куди евакуаційні рейси вже не можуть доїхати. В таких випадках місцевим потрібно самотужки діставатися локацій, звідкіля реально евакуюватися.

Наприклад, днями до очільника громади надійшла заявка на евакуацію з району міста, де офіційно близько 300 метрів до російських позицій. Але заходити окупанти можуть і далі.

“Заявка на евакуацію поруч з моїм батьківським будинком, де я знайду кожен куточок, навіть наосліп, але є одне маленьке але… відстань…”, — ділився Чаус у своїх соцмережах.

Зазначимо, ті, хто хоче виїхати із Часовоярської громади, можуть звертатися:

  • за номером міського ЦНАПу — 099 712 0359;
  • на гарячу лінію Донецької ОВА — 0 800 408 911.

Також раніше ми розповідали, що переселенцям із Часовоярської громади пропонують гуманітарну допомогу в різних куточках України. У матеріалі за посиланням — корисні контакти, які можуть стати у пригоді тим, хто освоюється на новому місці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати