Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вдячний американському народу за підтримку України — Рустем Умєров

21 жовтня, 20:51
Фото mil.gov.ua

Сполучені Штати Америки продовжать підтримку Україну в боротьбі за свободу та незалежність, повідомляє Міністерство оборони України.

Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров після переговорів з міністром оборони США Ллойдом Остіном, що відбулися у Києві.

«Щиро вдячний американському народу, уряду та особисто пану Остіну за непохитну підтримку. Оголошений новий пакет допомоги на суму 400 мільйонів доларів забезпечить наші Сили оборони боєприпасами для артилерії, військовою технікою та озброєнням, що суттєво підсилить наші оборонні спроможності», — зазначив Рустем Умєров.

Під час переговорів сторони обговорили реалізацію Плану перемоги Президента Володимира Зеленського, який передбачає ефективне досягнення оперативних та стратегічних цілей України.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський поінформував Ллойда Остіна про оперативну ситуацію на фронті. Крім того, командувачі сил ЗСУ надали детальну інформацію щодо поточного стану та перспектив розвитку Сухопутних військ, Повітряних сил та Військово-морських сил.

Окремо обговорювалися перспективи співпраці в оборонній промисловості, зокрема можливості залучення американських інвестицій у спільні проєкти з розвитку українського оборонно-промислового комплексу (ОПК).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати