Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / СУСПІЛЬСТВО

17 листопада, 00:00

Студенти залишилися без пільг

Донецька залізниця з 1 листопада відмінила пільговий проїзд для студентів і учнів Донеччини. Це радикальне рішення викликане тим, що, за даними прес-служби Донецької залізниці, Міністерство освіти й науки та Міністерство у справах сім’ї і молоді не погасили істотні борги перед транспортниками. Наприклад, як повідомляє прес-служба, тільки з початку цього року заборгованість перевищує 2,5 млн. гривень. Проте така жорстка міра, встановлена керівництвом донецької залізниці, діє лише в тому випадку, якщо школярі та студенти їхатимуть із Донецька в який-небудь пункт призначення. А ось якщо шахтарська столиця, навпаки, буде кінцевою зупинкою, а квитки на поїздку буде придбано в іншому місті України, тоді право на пільги у школярів зберігається.

Проте, як зазначено в повідомленні прес-служби, якщо обидва міністерства-боржники як і раніше ігноруватимуть питання про компенсації приміських перевезень школярів і студентів, то керівництво залізниці погрожує ще більше урізати пільги — причому «під ніж» потраплять і інші категорії населення, які користуються приміськими електропоїздами. У крайньому разі адміністрація дороги й зовсім обіцяє вивести з графіка деякі приміські маршрути, повідомляє Ганна ХРИПУНКОВА, «День».

Українські продукти небезпечні для здоров’я

Половина м’ясопродуктів із птиці та яєць на ринку України небезпечна для здоров’я, передає obkom.net. За станом на 10 листопада територіальними органами Держспоживстандарту здійснені перевірки 104 господарюючих суб’єктів, а саме: 74 підприємства виробники м’ясної продукції пташиного походження й 30 оптових баз (складів), де вона зберігається. Всього було перевірено якість майже 655 тонн м’ясопродуктів із птиці та 405,8 тисячі штук яєць. Не відповідає стандартам майже 304 тонни м’ясопродуктів і 291,8 тисячі штук яєць загальною вартістю 3 мільйони 900 тисяч гривень. За результатами державного нагляду видано 72 розпорядження про заборону реалізації партії продукції, 51 розпорядження про повну заборону реалізації продукції та 56 постанов про накладення штрафів.

Безробітних стало менше

За жовтень офіційний рівень безробіття знизився на 0,1 процентного пункту — до 2,7%, повідомляє korrespondent.net. За підрахунками Державного комітету статистики, до 1 листопада в Державній службі зайнятості було зареєстровано 797 тис. безробітних, або 2,7% працездатного населення. У той же час на 1 жовтня було зареєстровано 809 тис. безробітних, або 2,8%. Найвищий рівень безробіття на 1 листопада було зареєстровано в Тернопільській (5%), Рівненській (4,7%), Черкаській (4,2%) та Чернівецькій (4,1%) областях; найнижчий — у Києві (0,4%), Севастополі (0,7%) й Одеській області (1,7%). За даними Держкомстату, в жовтні держава виділила допомогу безробітним у розмірі 103,900 млн. гривень. Її отримали 570,8 тис. безробітних, середній розмір допомоги на одного безробітного у вересні становив 182,01 гривень. Держкомстат повідомляє, що на 1 листопада в Україні було 214,6 тис. вакансій.

Пам’ятники не приватизуються

Київська міська державна адміністрація збирається переглянути приватизацію приміщень у будівлях, які є історичними пам’ятками, повідомляє obkom.net із посиланням на заступника голови Київміськадміністрації Ігоря Лисова. За його словами, зараз недостатньо врегульовані норми з охорони будівель- пам’яток, зокрема, розмежування з охорони фасадів будівель і внутрішніх площ. Міськадміністрація формує список будівель- пам’яток, які є історичною спадщиною та приватизація яких заборонена. Планується, що цей список буде готовий до липня 2006 року.

Нагадаємо, в жовтні Київміськадміністрація заявила про намір створити раду з охорони пам’яток історії, культури й архітектури.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати