Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вегетаріанці наступають...

Мобі — «на порозі» Києва
10 червня, 00:00

Залишається тільки гадати, чому свій новий альбом американська легенда електронної сцени Річард Мелвілл Холл вирішив назвати «Готель». Адже сам правнук письменника Германа Мелвілла (автора роману «Мобі Дік») подорожує дуже неохоче, а отже, i з готелями, за логікою, справи має не так уже й часто. Тому що не визнає він усіляких різних засобів пересування, які забруднюють довкілля. Як не визнає таких некорисних захоплень людини, як алкоголь і тютюнопаління. І не розуміє, як можна їсти продукти тваринного походження: стійке вегетаріанство містера Мелвілла — річ, усім шанувальникам його творчості напевно відома.

Хоч би як там було, але на підтримку нової платівки цей дивний лисий чоловічок (який колись узяв псевдонім Мобі і сколихнув свого часу музичний світ виходом альбому, записаного в домашній студії) усе-таки поїхав. Отож, з квітня хочеш не хочеш, а Мобі доводиться миритися з такими нелюбими йому літаками й авто. Може, допомагає християнське упокорення (Мобі — людина глибоко побожна)? Але звичному способу харчування досі не зраджує. І це, власне, єдиний проблемний пункт райдера музиканта для організаторів його концерту. Ну, не завезли «саме зараз» до України улюблене Мобі соєве молоко… І з вегетаріанським беконом (?!) в країні «раптом» сталися перебої… Так само як і про продукти марки «Усе для життя» навряд хто тут чув.

Кажуть, у Москві гастрономічні уподобання Мобі частково задовольняли завдяки ресторанам тайської та індійської кухні. У нас, розповідають організатори, такого рівня закладів (себто з такої якості їжею, як треба музиканту) поки ще немає. Однак представники концертного агентства «Аса», яке й привозить Мобі, запевняють, що до приїзду зірки в Київ «кулінарні» питання будуть вичерпані. Незрозуміло, щоправда, як сам артист контролюватиме якість продуктів, які йому доставлять: одна з умов — привозити продукти повинні з екологічно чистої зони. З обов’язковим написом: «Продукти для Мобі».

...Ще кілька яскравих фактів. Кілька років тому Мобі заявив, що скрізь, хоч би куди він приїхав у рамках свого промо-туру, чомусь там одразу опиняється... американський президент. У своєму онлайн-щоденнику музикант навіть зауважив: «Я не хочу здатися параноїком, але мені здається, що Джордж Буш мене переслідує. Звісно, це має мені лестити, але мені чомусь трошки ніяково».

Перебуваючи на території туманного Альбіону, так полюбив одну з місцевих традицій (звісно, чаювання!), що після повернення до Америки відкрив у Манхеттені спеціальне кафе під назвою «Teany», де подають близько 80-ти різних видів цього напою. Заходьте, словом, «на вогник».

У десять років почав освоювати звичайну й бас-гітару. За кілька подальших років — весь інший «комплект» інструментів, що зазвичай використовуються в класичному складі групи. «Про всяк випадок», напевно. Але не без користі — за деякими винятками, практично все зігране в тому ж «Готелі» — його, Мобі, рук і голосу справа. Грав колись панк-рок у маленьких клубах, а потім, після багатьох років, виступав з абсолютно іншою музикою перед двомільйонною аудиторією. Хто тільки з відомих не став «жертвою» (і замовником!) талановитих реміксів, зроблених Мобі: від «Metallica» і «Beasty Boys» до Боно і Лу Ріда…

…Днями в студії одного з українських музичних каналів за задумом «Просто Радіо» четверо молодих людей було наголо поголено. У програші сміливці, що позбавилися шевелюри, аж ніяк не залишилися: стиснувши в руці жаданий квиток, четвірка, що обзавелася зачіскою «під Мобі», на концерт Мобі цієї неділі й вирушить. Цим, так би мовити, міні-флешМобом витівники «Просто Радіо» не обмежилися: на день раніше в офісі компанії зібрали з десяток голомозих людей, схожих на все того ж Мобі. І вони далеко не в програші. Українська команда «Еsthetic Education», яка передуватиме виступу зірки, «розігріла» Мобі-«двійників» своєю музикою. І квитки їм також вручили. Слово за Мобі справжнім.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати