Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Києві відбудеться 25-й посольський базар

«Це шлях, яким ми можемо підтримати Україну», — Валері СТУЛІКОВА
01 грудня, 13:16
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

2 грудня у Києві на стадіоні Олімпійський відбудеться ювілейний — 25-й — Благодійний ярмарок Міжнародного жіночого клубу Києва (IWCK Charity Bazaar). Подія, що зазвичай відбувається в першу суботу зими, завжди привертає увагу багатьох відвідувачів, адже відома не лише завдяки великим різноманіттям представлених на ній товарів із різних країн, а й багатою культурною програмою. Цього року на події можна буде побачити традиційні індонезійські, німецькі, польські, японські, індійські, грузинські, латвійські, аргентинські, грецькі, болгарські танці. З головної сцени звучатимуть джазові композиції і, звичайно, різдвяні пісні.

Крім того, організатори підготували особливо насичену програму для наймолодших відвідувачів базару, які зможуть зустрітися з героями Enchantimals, зіграти на різних музичних інструментах разом із професійними музикантами, створити різдвяні подарунки власноруч, дізнатися, як надавати першу медичну допомогу, взяти участь у танцювальних воркшопах або футбольних тренуваннях і навіть побачити футбольне поле Олімпійського стадіону.

Також цього року будуть аж п’ять фотостендів, зокрема — вже традиційно фото можна буде зробити біля стенду американського посольства, де на відвідувачів чекатиме Санта Клаус.

«ЗІБРАНІ ГРОШІ МИ ВИКОРИСТОВУЄМО НА БЛАГОДІЙНІ ЦІЛІ»

Валері СТУЛIКОВА, президент Міжнародного жіночого клубу Києва (IWCK):

— Цього року — 25-та річниця Благодійного ярмарку, організованого в Києві Міжнародним жіночим клубом (IWCK). Мета цієї події — зібрати гроші на благодійність. Посольства представляють у Києві різні сувеніри та продукти з батьківщини, інколи — здалека, наприклад, з Індії, Перу, Японії, Австралії. Люди можуть придбати ці речі.

Зібрані гроші ми використовуємо на благодійні цілі. До кінця січня відбувається грантове змагання: українські неурядові організації можуть подати заявку на грант, і тоді ми обираємо організації, які відповідають вимогам, для того, щоб отримати фінансову допомогу. Це одна з цілей нашої події.

Інша місія — це організація платформи, куди можуть прийти українці, щоб побачити різні країни, зустрітися та поспілкуватися з іноземцями. Наприклад, посли залишаються на першу половину дня і також стають волонтерами.

Це також чудова можливість для українців зібратися разом з іноземцями, які у Києві займаються міжнародним бізнесом або працюють у посольствах. Цього року буде багато нових країн: Ізраїль, Норвегія, Чорногорія, Македонія, Італія, Єгипет, Об’єднані Арабські Емірати.

Ця подія важлива, тому що перш за все ми даємо хороший приклад того, що люди можуть працювати як волонтери та піклуватися про інших людей. Звичайно, коли в країні йде війна, потрібно ще більше допомоги, і це шлях, яким ми можемо підтримати Україну.

Минулого року ми зібрали 3,5 млн гривень, які були витрачені на 26 проектів та сім спеціальних ініціатив. Наприклад, ми проспонсорували деяке медичне обладнання в Охматдиті, підтримали організацію Олени Петрушевич, яка займається іпотерапією для дітей із проблеми розвитку фізичних можливостей, також ми зазвичай купуємо їжу для коней, тому що вони досить старі та потребують особливого корму. Цю спеціальну ініціативу ми підтримуємо майже кожного року. Ми також підтримуємо різдвяну вечерю для безпритульних та літніх людей, які не можуть дозволити це собі. Це соціальна подія для них, можливість отримати якийсь подарунок та мати приємну різдвяну вечерю.

Я думаю, ваші читачі мають прийти, тому що це дуже різнобарвна подія. Ми готуємо не лише посольські ятки, а й культурну програму: будуть різні танцювальні та музичні дійства, наприклад, воркшоп із сальси.

Ми також готуємо дуже цікаву програму в дитячому куточку, воркшопи з виготовлення виробів ручної роботи, також будуть танцювальні воркшопи. І зазвичай дуже популярно для українців приходити, адже тут можна купити речі, які не знайдешь у Києві, якісь особливі товари. Саме перед Різдвом зручно прийти та придбати подарунки до свята.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати