Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

28 березня, 00:00

Максим Курочкін помер біля суду

Російський бізнесмен Максим Курочкін помер через вогнепальне поранення після завершення засідання Святошинського райсуду Києва, де розглядається справа про вимагання ним 100 тис. доларів. Про це журналістам заявив голова Святошинського райсуду Анатолій Ясельський. «Міліціонер поранений. Курочкін помер», — заявив голова суду. У коментарі «Українській правді» суддя заявив, що зараз тіло Курочкіна — у приміщенні суду, міліціонер госпіталізований, нападника не встановлено. За повідомленням УНІАН, невідомий поранив Курочкіна та співробітника конвою у вівторок приблизно о 16.40 у внутрішньому дворі Святошинського райсуду. Центр громадських зв’язків ГУ МВС України у Києві уточнив, що постріли пролунали, щойно конвой вивів підсудного у внутрішній двір суду для відправлення його знову до слідчого ізолятора номер 13, де він перебуває з 20 листопада 2006 року. Наразі у Києві введено співробітниками міліції план «Сирена» для встановлення осіб, які здійснили постріли. У свою чергу адвокат Курочкіна Василь Диденко переконаний, що якийсь інцидент мав місце, однак не береться сказати, що саме сталося. За його словами, він залишив залу суду після засідання, а коли захотів повернутися назад, «дорогу перекрили», і він не зміг туди потрапити. «Якийсь інцидент мав місце, але інформації поки немає. І я, і його батьки дуже хочемо знати, що сталося», — додав він. За повідомленням 5 каналу, під час засідання суду Курочкін заявив, що у нього все добре і він всіх любить. При цьому підсудний вніс клопотання, щоб його відпустили під підписку про невиїзд. Курочкін пояснив своє клопотання занепокоєністю за своє життя, оскільки на нього нібито планується замах. «Помирати не хочу! Прошу мене відпустити!» — заявив Курочкін. Після цього суддя залишив залу та пішов до дорадчої кімнати. Пізніше стало відомо, що клопотання обвинуваченого суддя відхилив. pravda.com.ua.

Конкурс для юних журналістів

Дитячий журнал «Однокласник» спільно з благодійним дитячим фондом «Дитячий світ» проводять Всеукраїнський конкурс юних журналістів «Твій погляд». Свої роботи на нього можуть подавати учні загальноосвітніх шкіл і студенти навчальних закладів II рівня акредитації. Конкурс проходить у двох номінаціях — серед тих, хто пише, і серед тих, хто фотографує. «Ми вже отримали понад 200 робіт і деякі з них опублікували на сторінках журналу «Однокласник», — розповів «Дню» координатор проектів фонду «Дитячий світ» Сергій Летенко. — Багато творів є на досить високому рівні. Є психологічні речі, філософські.... І це в авторів віком від 11 до 16 років. Найбільш активними виявилися центральні регіони України — Київська, Чернігівська, Черкаська та Полтавська області. Метою ж конкурсу юних журналістів є плекання у дітей любові до рідної мови, формування громадянської позиції та розвиток творчих здібностей». У номінації «Стаття» дітям запропонували такі теми: «Меценат» (дописи про людей або організації, які роблять добрі справи), «Острів любові» (розповіді про перше кохання»), «Фан-клуб» (стаття про улюбленого виконавця, музичний чи літературний твір) і «Хамство в школі». У номінації «Фотоконкурс» пропонується подавати свої знімки на теми «Фоторепортаж», «Спинися, мить!» і «Портрет друга».

Організатори планують провести конкурс у два етапи. Перший з них — заочний — вже триває. Наразі всі бажаючі учні шкіл надсилають оргкомітету свої дописи і фотографії. Другий, очний, відбудеться за підтримки Міністерства молоді та спорту в серпні в дитячому таборі «Молода гвардія». На ньому фахівці- журналісти протягом місяця проводитимуть для обраних у першому турі кращих 27 конкурсантів майстер-класи з журналістики, а потім кожен зможе показати все, на що він здатен. Переможці конкурсу отримають цифрову фотокамеру та комп’ютер, всі інші учасники конкурсу — футболки, бейсболки тощо. Урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу «Твій погляд» відбудеться в кінці року в Києві, повідомляє Оксана МИКОЛЮК , «День».

Влада пішла на поступки чорнобильцям

Місцева влада ухвалила рішення щодо перерахування пенсій для донецьких чорнобильців, які продовжують у місті акцію протесту проти управління Пенсійного фонду. Як повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації з посиланням на начальника Головного управління ПФ у Донецькій області Григорія Якименка, перерахунок буде здійснено вже у квітні, й чорнобильці отримають всі «недораховані» раніше гроші відразу за січень — березень. Згідно із законом, чорнобильці відтепер повинні отримувати не менш ніж десять мінімальних пенсій для інвалідів I групи (близько 3800 грн.). Розрахунок для інвалідів II групи дорівнює вісім, а для інвалідів III групи — шість мінімальних пенсій, що становитиме, відповідно, 3040 та 2280 грн. Самі протестуючі заявляють про те, що владі довіряють, одначе якщо вона не виконає своїх обіцянок у вказаний термін, чорнобильці всіх районів шахтарського регіону знову вийдуть на страйк, повідомляє Ганна ХРИПУНКОВА, «День».

Померти за Юлю і Бодю...

Мало не всі стовпи у Луцьку, особливо у центрі міста, обклеєні великими листівками, які закликають «забрати геть руки від Шиби». На перший погляд, зміст звернення серйозний, бо автори начебто стали на захист луцького міського голови Богдана Шиби: в останній час у місті посилилися заклики ініціювати збір підписів за його відставку. Зокрема, нещодавно саме до такої акції вдалася місцева організація Партії регіонів. Проте насправді у кожному рядку аж сочиться іронія.

Дослівно листівка закликає: «Руки геть від Шиби! Нікчемні політичні інваліди організовують збір підписів за відставку нашого дорогого мера. Мера, якому ми завдячуємо: європейськими дорогами, ідеальним порядком у місті, найнижчими в Україні тарифами. Крім того, Богдан Шиба — кристально чесний чоловік». Лучани прекрасно знають, що за кожним з цих епітетів мається на увазі інший, з абсолютно протилежним змістом. Дороги в обласному центрі Волині не тільки не європейські, а яма на ямі. Коли ж Богдан Шиба агітував за своє обрання, то саме ремонт доріг став тим моментом, який найбільше переконав виборців у необхідності змінити владу в місті на користь команди Богдана Павловича. Порядку з приходом нового мера теж не побільшало, якщо не поменшало. Те ж саме стосується і тарифів. Насправді лучани за житлово-комунальні послуги сплачують навіть більше, ніж кияни та жителі багатьох інших розвинутих промислових центрів України. Цікавим є підпис під листівками — «Громадський фронт «Вмерти за Юлю» — як, очевидно, натяк на те, що до перемоги нинішнього луцького мера привела саме віра електорату в Юлію Тимошенко, до блоку якої він належав.

Проте, незважаючи на таку посилену кампанію «захисту», листівки у дуже короткий термін щезли з багатьох стовпів, повідомляє Наталія МАЛИМОН , «День».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати