Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Акцент – на воєнних буднях

Прийом робіт на ХІХ Міжнародний фотоконкурс «Дня» у розпалі
18 вересня, 18:40
ФОТО ОЛЕКСІЯ ЛЕБІДЯ / СИЛА ТА НІЖНІСТЬ

«За вихідні отримав 200 повідомлень від фотографів!» — із цієї фрази більд-редактора «Дня» Миколи Тимченка розпочалася редакційна планірка цього понеділка. Деякі автори хвилюються, чи встигнуть надіслати свої світлини на ХІХ Міжнародний фотоконкурс «Дня». Трохи часу ще є, навіть щоб зробити «той самий» знімок, адже прийом робіт триває до 30 вересня.

18 років історії, 122 виставки у різних містах країни, 778 нагороджених фотографів — і ми не збираємося збавляти оберти. «Минулого року понад 200 фотографів надіслали близько 3200 робіт. Цього року вже є 131 учасник та майже 2000 робіт», — порахував Микола Тимченко. Є багато нових учасників, а чимало «бувалих» поки не надіслали свої світлини, бо дуже прискіпливо ставляться до відбору робіт. Та й інколи для цього важко викроїти час — адже наші призери й переможці часто працюють на Донбасі, у найгарячіших точках країни.

«Особливість цього року, як і останніх, — це, безумовно, фото з зони АТО, — розповідає Микола Тимченко. — Цього року отримали менше кадрів з активними бойовими діями. Але багато світлин з наслідками бойових дій та постраждалими від них. Поки про акценти сказати важко, але разом із військовими знімками традиційно є багато кадрів із мирного життя — часом веселих, часом сумних. Ще одна тенденція останніх років — стає менше політичних фото».

Найбільше учасників із Києва, традиційно є роботи авторів зі Львова, Одеси, Дніпра. Є учасники зі сходу — Сєверодонецька, Краматорська, Маріуполя. Конкурс недарма називається міжнародним, адже є учасники з інших країн. Наприклад, фотожурналістка з Лондона Квентіна Валеро обіцяла надіслати нам документальну історію. Полюють за унікальними знімками і фотографи «Дня». Їхні роботи нерідко здобувають призи конкурсу, але перемагають не свої, а найкращі. Тож враховуючи конкуренцію, нашим фотографам треба постаратися, щоб вразити і журі, і тисячі людей з усієї країни, які потім дивитимуться підсумкову виставку.

Для участі у конкурсі достатньо трьох простих кроків: треба зробити внесок на оргвитрати у розмірі 50 гривень, заповнити онлайн-анкету і додати до неї фото та копію квитанції про оплату внеску. Деталі — за посиланням.

Долучайтеся до створення фотолітопису країни!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати