Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

21 квітня, 00:00

У тендері на розробку ТЕО проекту «Відкритий світ» беруть участь п’ять компаній

У тендері на розробку техніко-економічного обѓрунтування (ТЕО) проекту «Відкритий світ», що передбачає розгортання мережі бездротового інтернет-доступу в Україні, беруть участь п’ять компаній. Як повідомила прес-служба Державної агенції з інвестицій та управління національними проектами («Укрнацпроект»), розкриття заявок на участь у тендері відбулося 19 квітня. Згідно з прес-релізом, свої пропозиції надали ТОВ «Міжнародна юридична компанія «Соломон груп», німецька Detecon International GMBH, НТУУ «Київський політехнічний університет», інститут інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України. Окрім того, одну спільну заявку подали ТОВ «Спільне українсько-російське підприємство «Технології та інвестиційний консалтинг», Одеська національна академія зв’язку ім. Попова, Київський університет ім. Бориса Грінченка, Київський регіональний центр правових наук та Інститут телекомунікацій і глобального інформаційного простору Національної академії наук України. Як повідомлялося, національний проект «Відкритий світ» передбачає будівництво в Україні національної мережі бездротового інтернет-доступу на основі технологій мобільного зв’язку четвертого покоління (WIMAX або LTE), орієнтованого, перш за все, на виконання освітніх завдань.

Держпродзернокорпорація планує створити мережу машинно-технологічних станцій

Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ, Київ) планує створити мережу машинно-технологічних станцій (МТС) і підприємств із матеріально-технічного забезпечення (МТЗ), повідомив її генеральний директор Олександр Лаврінчук. «Основу загального парку МТС держкорпорації складатимуть до 7 тисяч одиниць сучасних зернозбиральних комбайнів. Лише це нововведення дозволить знизити втрати зернових на 6 — 7 мільйонів тонн на рік», — сказав він у ході інтернет-конференції «ЛігаБізнесінформ». За його словами, планується також придбати близько 200 легких і важких тракторів на пневматичному і гумо-гусеничному ходу, 300 сівалок для зернових і технічних культур (чи 250 універсальних посівних комплексів), 100 комплексів для внесення мінеральних добрив, 75 комплексів для внесення засобів захисту рослин і 200 глибокорозрихлювачів. Гендиректор ДПЗКУ зазначив, що МТС обслуговуватимуть не лише саму корпорацію, але й сторонніх сільгоспвиробників. Лаврінчук додав, що на МТЗ буде покладено відповідальність за своєчасне надання сільгоспвиробникам паливно-мастильних матеріалів, мінеральних добрив, насінного матеріалу, засобів захисту рослин, сільгосптехніки та запчастин до неї.

Міноборони РФ має намір з 2015 — 2016 рр. купувати Ан-70 і модернізований Ан-124-100

Міністерство оборони Росії планує з 2015 — 2016 року почати закупівлі серійних нових військово-транспортних літаків короткого зльоту і посадки Ан-70 і модернізованого важкого транспортного літака Ан-124-100 «Руслан», повідомив міністр оборони РФ Анатолій Сердюков. Він відзначив, що програму Ан-70 уже включено до держпрограми озброєння Російської Федерації до 2020 року. Обсяг замовлень російського військового відомства на нові машини Ан-70, за словами міністра, становитиме 60 машин. Сердюков зазначив, що Міноборони РФ на даному етапі проводить всі необхідні роботи із завершення програми держвипробувань літака, сертифікації машини. «Нам дуже потрібна ця машина», — підкреслив він. Відповідаючи на запитання про плани щодо реалізації програми відновлення серійного виробництва модернізованих важких транспортних літаків Ан-124-100 у рамках українсько-російської кооперації, Сердюков сказав, що російське військове відомство протягом найближчих п’яти років планує забезпечити модернізацію наявних у розпорядженні російської сторони Ан-124, а з 2015 — 2016 рр. розпочати закупівлі нових модернізованих літаків «Руслан».

До осені в Херсоні відкриють найбільший в Україні холодильний комплекс для овочів і фруктів

ТОВ «Херсонхолод» планує до кінця 2012 року ввести в експлуатацію холодильний комплекс плодоовочесховища в Херсоні, потужністю порядку 10 тисяч тонн. Про це повідомляється на офіційному сайті Херсонської облдержадміністрації. «Це буде найбільший холодильний комплекс в Україні потужністю близько 10 тисяч тонн, який дозволить зберігати сільськогосподарську продукцію, вироблену місцевими товаровиробниками, фактично до глибокої весни», — повідомив голова області Микола Костяк у ході презентації даного проекту. Інвестиції в реалізацію даного проекту не озвучуються. Концепція проекту передбачає будівництво сучасного холодильника і плодоовочесховища з регульованим газовим середовищем загальним обсягом зберігання на 31 тисячу кубометрів із подальшим миттям, сортуванням, упаковкою овочів та фруктів. За словами Костяка, проект реалізовуватиметься в три етапи, зокрема, введення в експлуатацію першої черги комплексу заплановане до вересня 2011 року, другої і третьої черг — до кінця 2012 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати