Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

16 грудня, 00:00

На «Укртелеком» претендують вже шість компаній

Кількість компаній, які подали заявки на ознайомлення з тендерною документацією з приватизації ВАТ «Укртелекому» збільшилася до шести, повідомив голова ФДМ Олександр Рябченко журналістів у Києві в середу. Він також уточнив, що окрім цих шести компаній до Фонду звернулася турецька компанія Turkcell, яка запропонувала перенести конкурс на пізніший період. При цьому, голова ФДМ зазначив, що Turkcell не запитав приватизаційну документацію щодо «Укртелекому» і тому не є зацікавленою стороною. «Він (Turkcell. — Ред.) запропонував, щоб було не 75, а 120 днів. Але він навіть не є офіційно зацікавленою стороною», — додав Рябченко. Нагадаємо, ФДМ 13 жовтня оголосив конкурс з продажу на аукціоні 92,79% акцій ВАТ «Укртелеком», що належать державі, ввівши ряд обмежень на участь в ньому. Конкурс відбудеться 28 грудня. Стартова ціна пакету становитиме 10,5 мільярда гривень. Згідно з умовами приватизації «Укртелекому», покупець оператора мав би погасити заборгованість по дивідендах протягом трьох місяців після купівлі, виплативши при цьому також пеню за їх невчасну сплату з розрахунку двократного розміру облікової ставки Нацбанку.

Одеські прикордонники літатимуть на австрійських патрульних літаках

Австрійська Diamond Aircraft Industries поставить військовій частині 9997 (Одеса) Державної прикордонної служби України три патрульних літаки DA-42 M-NG. Згідно з розміщеним на сайті держзакупівель повідомленням військової частини, австрійська компанія визнана переможцем тендеру, оголошеного ВЧ 9997 в листопаді. Обсяг контракту, фінансування якого буде здійснено за рахунок бюджетних коштів, становить 95 мільйонів гривень. Diamond DA42NG — легкий багатоцільовий літак з двома двигунами. Максимальна дальність польоту — 2000 км. Крейсерська швидкість — 341 км/г. Оснащений двигунами Austro Engine AE300. Витрата палива — 38,9 л/г.

23 КрАЗи на початку наступного року відвантажать на Філіппіни

Єдиний в Україні виробник великовантажних автомобілів — холдингова компанія «АвтоКрАЗ» (Кременчук Полтавської обл.) — на початку 2011 року планує відвантажити 23 автомобілі на Філіппіни для роботи на першому з чотирьох філіппінських родовищ нікелевих руд, видобуток яких здійснюватиметься відкритим способом. Як повідомила прес-служба холдингу в вівторок, відповідний контракт підписано в середині грудня з японською компанією Hanwa Co., Ltd., представники якої відвідали холдинг. Однією зі сфер діяльності японської компанії є торгівля машинами і промисловим устаткуванням. Згідно з умовами контракту, вартість якого не розголошується, «АвтоКрАЗ» поставить на Філіппіни 20 повнопривідних самоскидів КРАЗ-65032 колісної формули 6х6, а також 3 од. спецтехніки на базі повнопривідного шасі КРАЗ-6322 (6х6) підвищеної прохідності: паливозаправник, автоцистерну і ремонтно-евакуаційний автомобіль з краном-маніпулятором. За словами керівників проекту, слова яких наводяться в прес-релізі, вибір на користь автомобілів КРАЗ зроблено, в першу чергу, тому, що «КРАЗ добре адаптований для роботи в складних природно-кліматичних умовах Філіппін і повністю відповідає всім тактико-технічним вимогам, що висуваються до експлуатованої тут техніки: велика вантажопідйомність, ремонтопридатність, простота обслуговування і ремонту». «Також одним з позитивних моментів є відсутність складної комп’ютерної і електронної «начинки» автомобіля, наявність якої робить неможливим ремонт без відриву від місця видобутку в умовах віддаленості від кар’єру сервісної станції», — цитує прес-служба замовника.

Уряд розгляне можливість укладання мирової щодо «Луганськтепловозу»

Кабінет Міністрів України розгляне можливість укладення мирової угоди з компанією «Брянский машзавод» (РФ), яка на приватизаційному конкурсі придбала 76% акцій Холдингової компанії «Луганськтепловоз», повідомив голова ФДМ Олександр Рябченко журналістів в Києві в середу. «Вони звернулися з листом, в якому запропонували підписати мирову угоду. Ми написали лист в уряд зі своїм баченням ситуації. Нехай уряд вирішує», — сказав він. При цьому Рябченко не виключив, що Фонд держмайна може подати касацію на рішення Київського апеляційного господарського суду, який 7 грудня задовольнив апеляцію УК «Брянский машзавод» на рішення госпсуду Києва про розрив договору купівлі-продажу «Луганськтепловозу».

16 грудня урядовці підписують контракт із «Hyundai Corporation»

У четвер, 16 грудня, в приміщенні Міністерства інфраструктури України за участі віце-прем’єр-міністра України — Міністра інфраструктури Бориса Колеснікова відбудеться підписання контракту з компанією «Hyundai Corporation» на купівлю 10 нових міжрегіональних електропоїздів у дев’ятивагонній комплектації для впровадження в Україні швидкісного залізничного руху. Про це повідомляє прес-служба міністерства. З української сторони контракт підписує начальник Південної залізниці Віктор Остапчук, із корейської — голова правління «Hyundai Corporation» Чунг Монг-Хук. Згідно прес-релізу, корпорація «Hyundai» також презентує чотири мікроавтобуси марки Hyundai Parex H1 для потреб дітей-сиріт із чотирьох міст України, повідомляє Тетяна МАМАЛИГА.

10 міст для будівництва комплексів із переробки сміття визначать на початку 2011 року

Робоча група «Національні проекти» комітету з економічних реформ при Президенті має намір остаточно визначити 10 міст для реалізації пілотного проекту з будівництва комплексів із переробки твердих побутових відходів (ТПВ) у межах проекту «Чисте місто» в січні-березні 2011 року. Про це сказано в повідомленні Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами. «Пілотний проект «Чисте місто» заплановано впровадити в 10 містах України, які буде визначено в I кварталі 2011 року», — сказано в повідомленні. Зі слів керівника робочої групи за проектом «Чисте місто» Андрія Артазея, в рамках реалізації проекту заплановано щорічно зберігати від 40 до 80 га чистої площі на полігонах із поховання сміття. Нагадаємо, раніше робгрупа з нацпроектів заявляла, що для здійснення пілотних проектів визначено Ялту (Крим), Київ, Львів, Харків, Дніпропетровськ, Донецьк, Запоріжжя й Одесу. Робгрупа з нацпроектів пропонує побудувати комплекси з переробки сміття в 20 містах. Будівництво комплексів запропоновано здійснити протягом чотирьох років. Бюджет цього проекту становить п’ять мільярдів гривень. Зараз загальна площа 770 полігонів для зберігання ТПВ в Україні становить три тисячі га, більшість із них працює в умовах перевантаження, а 80-90% не відповідають вимогам екологічної безпеки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати