Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / Новини компанiй

29 вересня, 00:00

ЄБРР дав виробникові цегли кредит на 10 мільйонів гривень

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) виділив кредит у розмірі 10 мільйонів доларів ТОВ «Керамейя» (Суми), одному з найбільших виробників клінкерної цегли і брущатки в Україні, повідомляється в прес-релізі банку. Банк відзначає, що цей кредит стане однією з перших посткризових транзакцій в українській галузі будівельних матеріалів, яка опинилась серед галузей, що найбільше постраждали в результаті фінансової кризи, і досі потерпає від браку інвестицій. Генеральний директор «Керамейі» Іван Телющенко, слова якого наводяться в прес-релізі компанії, зазначив, що стратегія розвитку компанії передбачає зміцнення бізнесу в Україні з одночасним нарощуванням експорту в навколишні країни.

Бортницьку станцію накриють пластмасовими конструкціями

Проект деодорації на діючих спорудах Бортницької станції аерації загальною вартістю близько 50 мільйонів гривень може бути реалізовано влітку 2012 року, повідомив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов під час презентації проекту. За його словами, одним з основних джерел неприємного запаху є очисні споруди — резервуари, в яких відбуваються хімічні процеси з очищення каналізаційних вод. За певного напряму вітру неприємні запахи потрапляють у місто. «Одним зі шляхів вирішення цієї проблеми є накриття цих резервуарів пластмасовими конструкціями. Після їх встановлення випари проходитимуть відповідну фільтрацію, і в атмосферу виходитиме чисте повітря, що, у свою чергу, ліквідує запах», — сказав Попов. Він зазначив, що технологічно установка такого обладнання є нескладним процесом, і на початку літа 2012 року питання фільтрації повітря і, відповідно, зменшення шкідливих викидів на мулових полях Бортницької станції аерації буде вирішено. За словами Попова, аналогічна установка наразі проходить випробування на Позняківській каналізаційній насосній станції. За результатами аналізу перевірки очищеного установкою повітря, який щодня проводиться лабораторією ВАТ «АК «Київводоканал», зафіксовано зменшення сполук сірководню та аміаку в 10 і 20 разів відповідно. Очищене в установці повітря не має неприємних запахів.

Найбільший в Україні реєстратор доменних імен об’єднається з хостинговою компанією

Хостингова компанія ТОВ «Хостед» (Hosted.ua) оголосила про об’єднання з реєстратором доменних імен ТОВ «НІК.Юей» (NIC.UA). «Настав новий етап у розвитку нашої компанії: ми починаємо об’єднання з нашим давнім партнером — реєстратором доменів NIC.UA», — йдеться в повідомленні хостингової компанії, розміщеному на її веб-сайті. У повідомленні зазначено, що нова компанія носитиме назву NIC.UA і надаватиме комплекс інтернет-послуг: послуги реєстрації доменів, послуги хостингу, реєстрації торгових марок, отримання атестатів WebMoney, випуску SSL-сертифікатів, контекстної реклами, seo-просування.

У Луганську запустили установку для спалювання звалищного метану

Сьогодні в рамках реалізації проекту Програми розвитку ООН «Програма сталого розвитку Луганської області» на Луганському полігоні твердих побутових відходів у місті Олександрівськ відбудеться церемонія введення в експлуатацію факельної установки для спалювання звалищного метану. Цей проект є першим подібним проектом в Україні, який використовує можливості одного з гнучких механізмів» Кіотського протоколу Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату, а саме механізм Спільного впровадження, задля потреб місцевої громади. Проект впроваджується ТОВ «Надра Луганщини» за підтримки ПРООН, Луганської обласної державної адміністрації та міської ради міста Луганськ. У результаті реалізації проекту очікується зменшення викидів парникових газів на 125 тисяч тон еквіваленту СО2е, що дозволить скоротити викиди в цілому по Україні приблизно до 20 мільйонів тон СО2е. У майбутньому передбачається можливість комбінованого виробництва електроенергії за рахунок спалювання метану — сильнодіючого парникового газу, концентрація якого в 22 рази перевищує діоксин вуглецю, а його викиди, які утворюються на сміттєзвалищах через розкладання відходів, створюють серйозну небезпеку для навколишнього середовища та здоров’я людей, а також впливають на зміни клімату. У рамках проекту передбачено встановлення системи збору та утилізації біогазу. Система збору передбачає спорудження 30 газозбірних свердловин, газозбірних пунктів та газопровід, повідомляє Алла ДУБРОВИК, «День».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати