Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сюрприз від МОК

До Афін поїдуть 242 українськi спортсмени замість 230
10 липня, 00:00

У четвер у Держкомспорті відбулася чергова прес- конференція, присвячена підготовці українських спортсменів до Олімпіади. Атмосфера у відомстві панує напружена, але в ній можна вловити стриманий оптимізм. Адже результати українців на різних передолімпійських відборах у цілому були задовільними.

Голова Держкомспорту, віце-президент НОК Микола Костенко повідомив, що до Афін полетять 242 спортсмени, замість 230, як це планувалося раніше. Річ у тому, що МОК збільшив квоту з легкої атлетики. Зібрали максимально можливу команду з плавання — 30 чоловік, замість 25. До речі, до складу делегації входитимуть і вісім суддів, які будуть оцінювати плавання, важку атлетику і гімнастику. Що стосується «картинки», то права на неї отримала НТКУ, якій для цього Держкомспорт виділив 10 млн. грн. Як запевнив Микола Костенко, нестачі в Олімпійських іграх на екрані не буде. Крім того, будуть постійні «Щоденники Олімпіади», а зараз ведеться підбір коментаторів. До речі, всі бажаючі можуть провести українських олімпійців в Афіни. 10 серпня на майдані Незалежності з цього приводу заплановано свято.

Вперше в історії показуватимуть і паралімпійські ігри. Цей прорив став можливим, завдяки всебічній підтримці Мінфіну. До речі, завдяки Держкомспорту і НОК України на чолі з Віктором Януковичем, цитую: «99,9% олімпійців — призерів і чемпіонів успішно вирішили житлове питання», також успішно вирішується ця насущна проблема і у паралімпійців. Пішли назустріч спортсменам і в регіонах. Наприклад, у Криму і Києві надали спортсменам-збірникам дотації на експлуатацію електрики, а це величезний крок назустріч, враховуючи специфіку об’єктів, на яких проходять збори.

Крім того, обговорювалося питання і про затвердження права України на тендер з проведення спільно з Польщею чемпіонату Європи з футболу- 2012. Керівники багатьох спортивних об’єктів уже виявили готовність розпочинати підготовку до цього дійства. Так, дали заздалегідь згоду Суми, Одеса, Дніпропетровськ... Проте роботи доведеться зробити немало. Особливо це стосується Дніпропетровська з його запущеним «Метеором». Але там запевнили, що побудують на місці нинішнього новий стадіон. Головна арена країни — НСК «Олімпійський» також потребує модернізації. Для цього необхідно знайти 70 млн. грн. До речі, всім містам треба поквапитися. Тендер країни-претенденти заявлятимуть у 2007 році.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати