Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про чуття міри та дипломатичний етикет

Як радник Коломойського і агентство повідомили про «офіційний візит Джемілєва на Дніпропетровщину»
12 червня, 19:07
Фото з архіву "Дня"

Всім відомо, що треба бути обережним зі словами, особливо людям пера. І посьогодні цілком слушними для журналістів залишаються слова французького філософа, фізика і математика Рене Декарта: «Вірно визначайте слова — і ви звільните світ від половини непорозумінь».

Неначе для нагадування цієї істини сьогодні у стрічках новин одного українського поважного агентства появилось таке повідомлення: «Джемілєв вперше прибуде з офіційним візитом на Дніпропетровщину».

З цього приводу головний редактор Лариса Івшина написала наступне своїй сторінці у Facebook: «Дуже поважаю, як і більшість, Джемілєва. З інтересом ставлюся до зусиль команди Коломойського. Але ... Офіційні візити всередині держави?!

Здається, це не той стиль. Сказано ж, Почуття Міри — це найскладніша філософська категорія...»

«Офіційний візит, я такого не знаю», — так це повідомлення прокоментував «Дню» директор дипломатичної академії при МЗС Григорій Перепелиця. — Тому що офіційний візит несе офіційна юридична особа. Що, меджліс у нас є міжнародною організацією, чи як це сприймати?»

Завідувач кафедри дипломатичної і консульської служби Ігор Жалоба вважає, що ті, хто передавав цю інформацію, втратили чуття міри. «Як це може з офіційним візитом народний депутат України відбувати на Дніпропетровщину? То зараз усі народні депутати будуть зараз кудись їхати з офіційними візитами по території України. А це нонсенс», — сказав він «Дню».

За його словами, виходить тут хтось помилився: чи радник губернатора Дніпропетровської області Борис Трейгерман, який, за повідомленням УНІАН, «наголосив, що 17 червня на Дніпропетровщині очікується перший офіційний візит народного депутата України, діяча кримськотатарського національного руху, голови Меджлісу кримськотатарського народу в 1991—2013 роках, людини, яка подана на Нобелівську премію миру-2015 — Мустафи Джемілєва». Чи саме агентство, яке не надало значення словам офіційний візит. Пан Жалоба вважає, що вони обидва мали б виправити цю помилку.

А майстрам пера, якщо вони вважають себе такими, справді, треба дослухатись до вивірених слів Рене Декарта.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати