Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Донбасі організовано мітинги на підтримку Колесникова

08 квітня, 00:00

«Колесникова затримали для того, щоб сказати Донецькій області: «Хлопці! Стояти! Боятися!» — таку думку висловив на вчорашній прес-конференції екс-губернатор Донеччини, депутат Донецької обласної ради Анатолій Близнюк, коментуючи затримання голови облради Бориса Колесникова. Загалом арешт Колесникова А. Близнюк розцінює як факт переслідування «за північнодонецькі події — так звані «сепаратистські». За його словами, в Сєверодонецьку люди збиралися «за покликом серця» і їх переслідування за це є лише свідченням політичної розправи за інакомислення: У зв’язку із цим А. Близнюк вважає, що наступною «жертвою» Генпрокуратури може стати він сам.

За словами екс-губернатора Донеччини, після сесії Донецької обласної ради (яка відбулася в Донецьку вчора) він особисто вийде до людей, які з раннього ранку мітингують під вікнами будинку облради. У мітингу на підтримку Бориса Колесникова беруть участь близько 5 тисяч людей. Мітингувальники тримають плакати «Борис — ти правий», «Донбас не зламати», «Нас не підкувати», «Ні — репресіям», «Руки геть від Колесникова», «Арешт Колесникова — виклик Донбасу». Люди, що зібралися, скандують: «Сьогодні з плакатом — завтра з автоматом», «Свободу!», «Ющенко геть!». Організатором мітингу виступає Донецька міська організація Партії регіонів України.

Крім того, на площі перед будівлею облради з’явилося наметове містечко. Зараз табір нараховує 15 наметів, які виставила Донецька міська організація Партії регіонів України та один намет з написом «Народна опозиція» під прапором... ПСПУ. Також зараз на площі Леніна в Донецьку встановлено 6 наметів Партії регіонів України, 2 намети так званого «Союзу народжених революцією», 1 намет ПСПУ і намети низки політичних організацій. За словами прес-секретаря Донецького обласного відділення Партії регіонів Ігоря Чичасова, намети встановлено на знак протесту, а незабаром почнуть збирати підписи на підтримку Б. Колесникова. Очікується широкомасштабний мітинг.

Очікується також ухвалення сесією Донецького облради політичної заяви із цього приводу. Ще до початку сесії було прийнято рішення відправити ініціативну групу депутатів облради до Києва для пікетування будівлі Печерського районного суду, в якому буде розглядатися скарга про незаконне затримання Бориса Колесникова.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати