Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Юні зірки заспівали над морем

У Скадовську визначили переможців «Чорноморських Ігор-2018»
31 липня, 12:28

Протягом трьох днів, з 27 по 29 липня, курортне місто Скадовськ на Херсонщині стало центром української дитячої творчості, відкриття нових талантів і хорошої музики. Тут відбувся фінальний етап 16-го Благодійного дитячого фестивалю «Чорноморські Ігри».

Це наймасштабніший дитячий фестиваль в Україні. Цього року в конкурсному відборі «Чорноморських Ігор» взяли участь 563 юних виконавця з усіх куточків країни віком від шести до 16 років. За три дні фестивальні заходи відвідали понад 45 тисяч глядачів. Більш того, побачити фестиваль змогли навіть ті, хто не був у цей час у Скадовську. Впродовж усіх фестивальних днів здійснювалися прямі включення та телетрансляція на каналі М1, проводилась інтернет-трансляція «ЧІ». Також протягом фестивалю працював дитячий прес-центр, де юні журналісти оперативно інформували соціальні мережі про всі цікаві події.

Конкурсанти змагалися у кількох категоріях. «Дівчата» і «Хлопці» — молодша і старша групи, «Дівчата» — середня група, а також категорії «Вокальний гурт» і «Народний спів». Їх оцінювали авторитетні фахівці музичної індустрії: композитор Руслан Квінта, народний артист України Олександр Пономарьов, директор музичної школи А+ Альона Савінова, генеральний продюсер каналу М1 Натела Чхартішвілі-Зацаринна, продюсер Олена Мозгова та інші. В останній день фестивалю за гран-прі змагалися переможці кожної з категорій.

За результатами голосування журі, переможницею «Чорноморських Ігор-2018» стала Еліна Іващенко (місто Бровари) з піснею Listen. Також переможниця отримала спеціальний приз від голови Українського Культурного Фонду, дружини президента України Марини Порошенко.

«Я дуже вдячна членам журі! Для мене це дуже важливо! Дякую глядачам за таку підтримку, дякую «Чорноморським Іграм» за існування. Такі фестивалі мають бути в Україні. Я пишаюся, що це свято відбувається саме тут. Слава Україні!», — прокоментувала свою перемогу Еліна Іващенко.

Під час вручення гран-прі засновник фестивалю Микола Баграєв зазначив, що цей захід покликаний допомогти дітям визначитися з творчим шляхом і відкривати в Україні нові співочі таланти. «Фестиваль «Чорноморські Ігри» проводиться не лише для того, щоб визначити переможця. Ми намагаємось допомогти дітям з вибором їхнього творчого напряму. Вони потрапляють у середовище фахівців, де можна отримати корисну пораду, набратися досвіду та спробувати підкорити багатотисячну аудиторію, — зазначає Микола Баграєв. — Важливо, щоб кожна дитина зрозуміла, що сцена — це її покликання і що успіх залежить не лише від її особистого таланту, а й від праці багатьох людей. Впевнений, що досвід участі у «Чорноморських Іграх» допоможе кожній дитині реалізувати свій творчий потенціал».

Усіх суперфіналістів «Чорноморських Ігор-2018» нагородили відзнакою фестивалю — «Золотим дельфіном» та спеціальними призами від членів журі та партнерів. Так, Євген Рищук подарував гіроскутер, Карл Стурен — путівку на двох до Швеції, Валентин Коваль — модний гаджет, Віталій Дроздов — професійний мікрофон від «Хіт FM», Натела Чхартішвілі-Зацаринна — квитки у зірковий партер на церемонію премії М1 Awards. Ще Burisma Group відзначила найкращу авторську українську пісню, Роман Муха подарував запис пісні у студії М1/М2, а Руслан Квінта — аранжування пісні.

Окрім конкурсних виступів, для глядачів «Чорноморських Ігор» виступали зіркові гості, багато з яких свого часу брали участь у фестивалі в якості конкурсантів. Це Тіна Кароль, Настя Каменських, Надя Дорофєєва, Артем Пивоваров, ALYOSHA, Сергій Бабкін, Оля Цибульська, MONATIK та інші.

У вітальних словах майже всі конкурсанти, зіркові гості та партнери фестивалю говорили про добру традицію «Чорноморських Ігор», яку обов’язково треба продовжувати. У цьому переконаний і Микола Баграєв, який обіцяє: «Ми не збираємося на цьому зупинятися, тому що діти України повинні мати можливість для творчої реалізації, а «Чорноморські Ігри» дають їм таку можливість. Фестиваль існував, існує і буде існувати у майбутньому!».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати