Перейти до основного вмісту

Данські вчені знайшли спосіб робити чіпси з медуз

01 серпня, 09:47

Вчені з Данії знайшли спосіб робити чіпси з медуз, технологія ґрунтується на вимочуванні в спирті

Про це інформує The International Journal of Gastronomy and Food Science, передає Еспресо.TV.

Нова технологія ґрунтується на вимочуванні медуз в спирті, який дозволяє швидко позбавитися від води.

"За декілька днів спирт заміщає воду в медузах. Коли він випаровується, вони повністю висихають", - пояснила гастрофізик Міє Педерсен.

Вона вирішила поглянути на медуз не як на тварин, а як на різновид гелю, який по-різному поводиться в різних рідинах.

Такий спосіб обробки не лише зробить їх привабливішими для жителів західних країн, але і дозволить помітно прискорити виробництво продукції з медуз в Азії, де щорічно роблять тонни сушених медуз. Процес висушування при цьому віднімає 30-40 днів, в ньому використовується кухарська сіль.

Кінцевий продукт нагадує картопляні чіпси і, як відмічає Педерсен, їх смак і зовнішній вигляд безперечно мають гастрономічний потенціал.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати