Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Євроконтроль заборонив літати в Крим

02 квітня, 10:33

Європейська організація з безпеки аеронавігації (Євроконтроль) заборонила польоти до Криму, зокрема в Сімферополь і Севастополь.

Таке повідомлення Євроконтролю оприлюднено на веб- сайті flightworx.

Цю інформацію підтвердив представник авіагалузі країни, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Євроконтроль, суворо дотримуючись Конвенції ICAO про міжнародну цивільну авіацію, не визнаватиме будь-які односторонні декларації аеронавігаційного обслуговування над якою-небудь частиною українського повітряного простору, виданих не українською владою.

За даними Євроконтролю, польоти в Сімферополь і Севастополь заборонені до подальших повідомлень.

Євроконтроль також радить при виборі маршрутів крім закритих, погодити їх з українськими, румунськими, болгарськими і турецькими диспетчерськими центрами із метою уникнення порушень у повітряному русі.

Євроконтроль координує і планує управління повітряним рухом для всієї Європи. Це включає в себе роботу з національною владою, постачальниками аеронавігаційного обладнання , цивільними і військовими користувачами повітряного простору , аеропортами та іншими організаціями. Його діяльність включає в себе стратегічне і тактичне управління потоками , підготовку диспетчерів  регіональний контроль повітряного простору та а також збір аеронавігаційних податків.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати