Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Парубій підписав постанову ВР на підтримку політв'язня Сущенка

09 червня, 14:29
Фото Укрінформ

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав ухвалену парламентом постанову про підтримку незаконно утримуваного в РФ Романа Сущенка. Про підписання постанови №8446 "Про звернення Верховної Ради України до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей міжнародних організацій, світових лідерів та міжнародного товариства у зв'язку з протиправним вироком Московського міського суду у справі незаконно утримуваного в Російській Федерації громадянина України Романа Сущенка" спікер повідомив на своїй сторінці у Twitter.

"Україна ніколи не визнає вирок Московського суду - 12 років ув'язнення для українського журналіста, кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, який перебуває в російському полоні. Щойно підписав відповідну Постанову Верховної Ради", - зазначив Парубій у дописі.

Як повідомлялося, Романа Сущенка протиправно затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Йому пред'явили обвинувачення в "шпигунстві". 4 червня Мосміськсуд засудив Сущенка до 12 років ув'язнення зі утриманням у колонії суворого режиму.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати