Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Суддю "васильківських терористів" госпіталізовано із гострим серцевим болем

12 січня, 20:40

Суддю Києво-Святошинського районного суду Юрія Сергійовича Бурбелу, який засудив "васильківських терористів", сьогодні госпіталізовано до реанімації однієї з київських лікарень.

За словами співрозмовника агенства, суддю із гострим серцевим болем та підвищеним кров'яним тиском сьогодні доставили до медзакладу.

"Зараз Юрій Бурбела знаходиться у реанімації. Проводяться первинні заходи для відновлення життєдіяльності чоловіка та здійснюються необхідні обстеження", - зазначив співрозмовник агенства.

Щодо попереднього діагнозу, то співрозмовник зазначив, що для його встановлення потрібен ще деякий час.

Нагадаємо, правоохоронні органи перевіряють інформацію про побиття народними депутатами та активістами в приміщенні Києво-Святошинського суду судді, який сьогодні визнав винними та засудив "васильківських терористів".

За попередньою інформацією правоохоронців, у самому приміщенні суду депутати та активісти зірвали погони з правоохоронця та завдали тілесні ушкодження судді. Проте наразі ця інформація перевіряється.

Крім того, як сказали кореспондентові в МВС, активісти почали кидати пляшки з водою та каміння після того як автозак з засудженими від'їхав, а "беркутівці" в цей час відходили від будівлі суду і каміння і пляшки полетіли їм у спину. Тому співробітники "Беркуту" вимушені були правомірно захищатися та застосувати силу у відповідь.

Як повідомлялось раніше, Києво-Святошинський суд Київської області визнав винними і позбавив волі Ігоря Мосійчука, Сергія Бевза, а також Володимира Шпару на 6 років.

Нагадаємо, наприкінці серпня 2011 року — Служба безпеки України затримала двох депутатів Васильківської міської ради Ігоря Мосійчука та Сергія Бевза, а також Володимира Шпару. Їх звинуватили у готуванні теракту, який, на думку обвинувачення, мав полягати у підриві пам’ятника Леніну у м. Борисполі.

Затримані перебувають під вартою вже понад два роки.

Прокурор Костянтин Кулаківський просив суд позбавити волі І.Мосійчука на 9,6 р. С.Бевза - на 9 р., а В Шпару - на 8,6 р.

Нагадаємо, 25 грудня минулого року під час судових дебатів захисник В.Шпари висловив переконання в тому, що судове слідство, яке тривало протягом двох років, було проведене з порушеннями, було необ’єктивним та упередженим. На його думку, жоден з показів свідків у суді не підтвердив вину його підзахисного. Також адвокат поставив під сумнів проведенні експертизи фахівцями СБУ.

Адвокати С.Бевза переконували суд у тому, що вина їхнього підзахисного не доведена у суді. На думку захисників, покази свідків підтверджують його невинуватість, а також спростовують можливу підготовку до терорестичного акту.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати