Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Слідком РФ закуповує у Китаї комплекси для зламу комп'ютерів і смартфонів

14 серпня, 12:45
Фото: bbc.com

Слідчий комітет Росії закуповує китайські комплекси Forensic MagiCube ("чарівний куб"), які дозволяють зламувати стільникові телефони і комп'ютери.

Про це повідомляє ВВС.

"В арсеналі російських цифрових криміналістів з'явився новий спецзасіб - комплекс по витяганню даних із смартфонів і комп'ютерів iDC - 8811 Forensic MagiCube від китайської компанії MeyaPico. У липні 2018 року військове управління Слідчого комітету придбало дві валізи з комплексом за 5 млн рублів (74 тис. доларів). За допомогою цих комплексів будуть розслідуватися злочини в Центральному і Східному військових округах", - говориться у повідомленні.

В технічній документації до тендеру говориться, що MagiCube за лічені хвилини може виявити і декодувати історію повідомлень в мессенджерах Telegram, Skype, Viber та інших. MagiCube здатен зламувати пристрої з операційними системами Apple і Android і автоматично витягати з них "ідентифікатори власника пристрою": ім'я, адресу електронної пошти і номер телефону. Також MagiCube може добувати дані з соцмереж, зокрема Facebook і Twitter.

ВВС припускає, що йдеться про декодування звичайного листування в Telegram, оскільки вважається, що повідомлення з "секретних чатів" мессенджера не може розшифрувати жодна спецслужба або компанія у світі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати