Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Справа Бабченка: СБУ опублікувала фрагмент розмови Германа з Пивоварником

15 червня, 17:47
Фото Reuters

У п’ятницю, 15 червня, Служба безпеки України опублікувала задокументовані розмови організаторів планованого вбивства журналіста Аркадія Бабченка.

Зокрема, йдеться про розмову Бориса Германа та В’ячеслава Пивоварника. СБУ вважає їх організаторами спроби вбити Бабченка та інших терактів в Україні. Зокрема, Пивоварника названо куратором Германа в Росії.

Брифінг заступника начальника головного слідчого управління СБ Богдан Тиводар транслював телеканал Прямий.

Так представник спецслужби повідомив, що Пивоварнику 8 червня повідомили про підозру у справі про організацію і підготовку теракту. Його місцезнаходження наразі встановлюється.

Згідно з оприлюдненою інформацією, підозрюваний в організації замаху на журналіста Борис Герман за наказом Пивоварника перевіз в Україну з Росії трьох українських громадян, які перед цим пройшли інструктаж і навчання для проведення терактів в Ростові-на-Дону.

Під час брифінгу журналістам продемонстрували фрагмент листування Германа з ще одним учасником справи про підготовку замаху вбивства Бабченка.

Герман розповідає, що вже є кілер, однак проблема в способі життя журналіста, який рідко виходить з дому. Співрозмовник Германа запропонував зробити це в нього вдома.

Вказується, що Герман та його співрозмовник обговорювали шляхи отримання зброї зі зони спецоперації на Донбасі.

У фрагменті переписки Германа з Пивоварником сторони обговорювали організацію перельоту українців, яких тренували в Ростові, до України. Вони мали з Ростова-на-Дону прилетіти в Москву, потім в Стамбул, а звідти - до Києва. В СБУ стверджують, що Пивоварник з РФ оплатив ці поїздки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати