Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У ЄС мають підписати документи щодо безвізу для України до 18 травня, - МЗС

19 квітня, 12:16
Фото Миколи ТИМЧЕНКА, "День"

У Європейському Союзі скоріше за все підпишуть надання Україні безвізового режиму до 18 травня. Про це сказав на засіданні уряду перший заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко, передає УНН.

"26 квітня скоріш за все Комітет постійних представників ЄС, підтвердить результати цього тріалогу європейської інституції по наданню Україні безвізового режиму. 11 травня скоріш за все це питання буде подано на ухвалення Раді ЄС. І найближчими датами 11-15, можливо, 18 травня відбудеться підписання. Підписувати буде голова парламенту і мальтійського головування", - розповів він.

Також, за словами Пристайка, після цього кілька днів піде на публікацію цього документу.

"З моменту публікації через 20 днів, необхідних структурою ЄС привести у відповідність всі прикордонні регламенти, з цього моменту Україна офіціно набуде статусу країни, громадяни якої можуть перетинати кордони ЄС або шенгенської зони без віз", - зазначив він.

Нагадаємо, Європарламент ухвалив 6 квітня законодавчу резолюцію, згідно з якою Україну переносять до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей країнами ЄС.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати