Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Нікарагуа урядові структури намагаються задавити акції протесту, - Держдеп США

19 червня, 14:02
Фото Reuters

Офіційний Вашингтон оприлюднив заяву щодо ситуації в Нікарагуа, де урядові структури намагаються задавити акції протесту, в тому числі, шляхом залякування та вбивства активістів.

Про це йдеться в офіційному повідомленні для преси речниці Держдепартаменту США Хізер Науерт, поширеному в понеділок, передає Укрінформ.

"Сполучені Штати засуджують нинішню кампанію насильства й залякування, яка підтримується урядом Нікарагуа, в тому числі підпали 16 червня будинку та бізнес-офісу однієї сім'ї в Манагуа", - наголошується в заяві.

Напади, а також погрози на адресу мирних демонстрантів та населення в цій країні є неприйнятними й повинні припинитися, підкреслили в зовнішньополітичному відомстві США.

"Ми закликаємо до негайної та повної імплементації угоди, укладеної 15 червня в рамках Національного діалогу з прав людини", - зауважили в Вашингтоні.

При цьому, Держдепартамент підтримав прагнення населення Нікарагуа провести дострокові вибори.

Нагадаємо, масові протести у Нікарагуа розпочалися 18 квітня через плани уряду реформувати систему соціального забезпечення. Вона передбачала підвищення ставки відрахувань на соціальне страхування до 22,5 відсотка для близько 700 тисяч працівників. Ескалація насильства охопила столицю країни Манагуа та інші міста.

24 квітня президент Нікарагуа Даніель Ортега заявив про скасування реформи соціального забезпечення, яка призвела до хвилі протестів.

Нинішня хвиля протестів стала наймасштабнішою за 11 років президентства Даніеля Ортеги. Протести змусили Ортегу відкликати реформу, звільнити заарештованих, послабити тиск на ЗМІ та закликати демонстрантів до політичного діалогу. Попри поступки влади мітингарі виступили проти репресій та закликають до перевиборів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати