Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У справах Євромайдану ухвалили 43 вироки, – ГПУ

20 лютого, 14:32
Фото з архіву "Дня"

У справах, пов'язаних із подіями у часи Революції гідності, суди ухвалили 43 вироки. Про це на брифінгу в Києві 20 січня заявив керівник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, повідомляє "Гордон".

"Усього передано до суду щодо подій на Майдані обвинувальні акти стосовно 252 осіб, визнали винними 50 осіб за 43 вироками, тобто які містять покарання, тому що в інших випадках осіб визнали винними, але звільнили від відбування покарання", – розповів він.

За словами Горбатюка, про підозру у вчиненні злочинів проти активістів Євромайдану на сьогодні оголосили 413 особам, із них 48 є високопосадовцями, 208 – співробітниками правоохоронних органів, 27 – слідчими, 20 – прокурорами, 16 – суддями.

Він додав, що ще 102 людей оголосили в розшук.

Нагадаємо, чотири роки тому Україна і світ з жахом спостерігали трагедією в Києві - 18 лютого 2014-го року розпочались масові розстріли на Майдані. У центрі столиці загинули більше ста людей, кілька десятків зникли безвісти, більше тисячі дістали поранення, а сотні - були заарештовані та зазнали тортур.

Українці на Майдані вимагали від представників влади рішень для виходу з кризи і врегулювання ситуації в країні. Однією з вимог було обмеження повноважень президента України та відповідні зміни до Конституції України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати