Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Артемсіль» зупинило відвантажувати сіль через війну

23 травня, 19:10

В Донецькій області через російську військову агресію понад місяць тому зупинилося ДП “Артемсіль” — найбільше в Європі підприємство з солевидобутку. Вже зараз солі від цього виробника немає у сусідньому Бахмуті. Її дефіцит помітили й в усіх куточках країни.

Про це розповів в.о. директора ДП «Артемсіль» Віктор Юрін, Вільному радіо.

«Підприємство не працює, простоює, згідно з наказом, до невизначеного часу. Обстріли постійні, частково зруйнована адміністративна будівля. Були прямі влучання в рудники, матеріальний склад. Виробничий процес неможливий. Ми ж не піддамо людей небезпеці. Тим паче більшість мешканців Соледара, співробітників ДП «Артемсіль» вже евакуювались. Більшості працівників адміністрації, ІТР немає на місці», – розповів очільник підприємства.

За даними керівника підприємства, на ДП ніхто поранений не був та не загинув.

“З-поміж наших працівників, які б знаходились на підприємстві, постраждалих немає. Але я знаю про декілька людей, які були поранені у себе вдома”,  —  каже Віктор Юрін.

За словами Віктора Юріна, підприємство зупинили ще у квітні, бо стало неможливо вивозити залізницею готову продукцію з Соледара.

Керівник ДП «Артемсіль» вважає, що тепер Україні доведеться ввозити більше солі з-за кордону. Також дефіцит відчують на собі й споживачі за кордоном.

«Ми були найбільшим підприємством з видобутку солі у Європі. Серед наших постійних клієнтів – Угорщина, Польща, Грузія, Молдова, Азербайджан, Румунія», – додав Юрін.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати