Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ситуація з COVID-19 в Україні стабілізувалася - Ляшко

28 квітня, 14:49
Фото Reuters

В Україні стабілізувалася ситуація з поширенням коронавірусної інфекції. На початку лютого у лікарнях було 40 тисяч пацієнтів, нині — 1200.

Про це в етері Українського радіо повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, пише Суспільне.

"Ми бачимо, що ситуація з COVID-19 стабілізувалася. Тут є декілька факторів. Якщо подивитися загальносвітову статистику, то в європейському регіоні також відмічається спад кількості випадків, що пов'язано із сезонністю і з великою кількістю вакцинованих", — сказав він.

Водночас Ляшко наголосив, що нині статистика захворюваності на коронавірус не може бути точною, оскільки у багатьох людей обмежений доступ до діагностики і є медзаклади, у яких ускладнене звітування.

Міністр також зазначив, що під час війни завжди глобальною проблемою стають інфекційні хвороби, тому потрібно зробити все можливе, щоб запобігти хоча б появі вакцинокерованих інфекційних хвороб.

"Усі повинні переглянути свій статус щеплень — і своїх дітей також — та піти і зробити вакцинацію. Бо будуть проблеми і з коронавірусом, і з дифтерією, і з поліомієлітом, і з краснухою та паротитом, і з кором, і з туберкульозом. А від усього цього є дієві вакцини", — наголосив він.

Ляшко також розповів, що два тижні тому один з виробників вакцини від коронавірусу надав українському фармацевтичному підприємству ліцензію на випуск мРНК-вакцини. Нову лінію мали побудувати у Харкові, але через постійні обстріли монтаж обладнання зупинили.

"Харків досі перебуває під обстрілами і на один із фармацевтичних заводів уже декілька разів прилітали снаряди і ракети", — сказав глава МОЗ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати