Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Стан Гандзюк важкий: Подробиці нападу на чиновницю Херсонської міської ради

31 липня, 15:35

Сьогодні, 31 липня, близько 8:30 невідомий чоловік облив невстановленою речовиною (попередньо – кислота) в. о. керуючу справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк. Напад стався біля будинку, де мешкає чиновниця, в той час, коли вона йшла на роботу.

Катерину Гандзюк доставили у реанімаційне відділення обласної лікарні. Вона перебуває у шоковому стані. Опіки складають понад 30% тіла. Кислота потрапила жінці на спину, голову, руку, а також в око.

«Жінка отримала хімічні опіки понад 30%. На даний момент її стан важкий, стабільний, вона при свідомості, проводяться протишокові заходи. На фоні шокового стану виникають інші проблеми, в тому числі з нирками, що характерно для всіх типів опіків... Коли людина потрапляє в реанімацію, завжди можлива небезпека для життя... Ми намагаємось стабілізувати усі життєво важливі функції. Прогнозів ми поки ніяких не робимо. Після виведення жінки з шоку з нею займатимуться вузькі спеціалісти», – прокоментував «Дню» лікар-анестезіолог Херсонської обласної лікарні Ігор Равелєв.

У відділі комунікації обласного відділу нацполіції попередньо кваліфікували інцидент як «хуліганство». Поліцейські поширили відео, на якому нападник тікає з місця події. Також відомо, що нападник чекав на Гандзюк протягом кількох годин. Про це розповідають сусіди чиновниці по під’їзду. Усіх, хто міг бачити цього чоловіка, просять повідомляти за телефоном 102.

Про версії нападу в поліції поки не говорять. Він, найімовірніше, пов’язаний із публічною діяльності Катерини Гандзюк, яка відома своєю жорсткою позицією і боротьбою проти проросійських сил, корумпованих політиків, а також проти окремих представників поліції.

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати