Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iталії показали «Свіжу моду з Києва»

07 жовтня, 00:00
ФОТО З САЙТА UKRAINIAN FASHION WEEK

Цього вересня українські дизайнери взяли участь одразу в двох італійських модних подіях — одному з провідних світових тижнів моди Milano Moda Donna та міжнародній фешн-виставці White, що є відомою переважно в середовищі професіоналів. Проект, який вони представили, має назву «Свіжа мода з Києва» (в оригіналі — Fresh Fashion from Kyiv).

Нагадаємо, в жовтні минулого року Ukrainian Fashion Week відвідав президент Палати моди Італії Маріо Бозеллі (інтерв’ю з паном Бозеллі див. у «Дні» № 191 від 21 жовтня 2010 року). Головним результатом візиту іменитого модельєра до Києва виявилося створення спільного проекту Українського Тижня Моди та Milano Moda Donna.

Перший етап цього проекту можна умовно назвати «Українські дизайнери в Мілані». Представлення Fresh Fashion from Kyiv відбувалося 22—24 вересня у штаб-квартирі Milano Moda Donna. Зауважимо, що цю подію було включено в офіційну програму Міланського Тижня Моди. А це вже важить чимало. У події взяли участь українські дизайнерські марки anna bublik, Olena Dats’, Dominanta by Anastasia, Elena PRZONSKAYA, PODOLYAN, Liudmyla KOMARDINA. Серед гостей були присутні генеральний менеджер Міланського Тижня Моди Джулія Піровано і вже згадуваний Маріо Бозеллі.

А з 24 до 26 вересня ANISIMOV, BEVZA, Elena BURENINA, BOBKOVA, vozianov та дизайнерський дует LUVI представили свої образи на міжнародній виставці WHITE у Мілані. До речі, дизайнер Федір Возіанов (бренд vozianov) бере участь у цій престижній виставці уже не вперше (див. «День» № 44 від 15 березня 2011 року).

— Потрапити на виставку такого рівня непросто, — розповідає голова оргкомітету, співзасновниця Ukrainian Fashion Week Ірина ДАНИЛЕВСЬКА. — Обирають всього 170 учасників, які представлятимуть свої колекції. Приємно, що цього року було не просто запрошено окремих дизайнерів, а створено українську платформу.

Цього року українську моду в Мілані представляли одинадцять дизайнерів, кожен з яких, переконані учасники прес-конференції, зміг зацікавити організаторів та гостей Milano Moda Donna, в тому числі баєрів.

— Участь у виставках на початкових етапах важлива, щоб відчувати свій потенціал. Адже там можна почути справді компетентну думку про свою роботу, — ділиться враженнями дизайнерка Світлана БЕВЗА. — Такого інтересу, бурхливої реакції, причому не лише італійців, ми не сподівалися. Прозвучало багато компліментів новим ідеям. Вразили організація і професіоналізм кожного з учасників події.

Наступний етап співпраці Ukrainian Fashion Week та Milano Moda Donna розпочнеться 14 жовтня в Києві. Свої колекції на спеціальному показі Milano Moda Donna — fashion show представлять італійські дизайнери Francesca Liberatore (Франческа Лібераторе), Cristiano Burani (Крістіано Бурані) та Mauro Gasperi (Мауро Гаспері).

— Італійським дизайнерам, які показуватимуть власні колекції, цікавий не тільки наш ринок із комерційного погляду. Їм цікава і сама країна, і люди, і те, що відбувається на UFW, — запевняє Ірина Данилевська. — Ми завжди раді зустрічати дизайнерів з інших країн, адже надзвичайно важливо, по-перше, бути відкритими, спостерігати за тим, що відбувається у світі, а по-друге, успішно представляти свою країну на міжнародному рівні.

Отже, черговий, 29-й Український Тиждень Моди стартує вже наступного четверга і триватиме до 17 жовтня. У перший день свої нові колекції сезону весна-літо 2012 представлять Лілія Пустовіт, Вікторія Гресь, Олена Буреніна, Олексій Залевський та Віктор Анісімов.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати