Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Що погано хліборобу - добре пожежнику

19 липня, 00:00

За минулі півроку в Україні відбулося 18 925 пожеж. Саме явище пожеж (хоча й традиційне) ніколи не було втішним, але стороннім оптимістом згадане число сприйматиметься через призму 19,7%, на які, порівняно з аналогічним періодом минулого року, "феєрверків" зменшилося.

Утім вогонь забрав життя 1188 осіб, спричинив збитки на 10 млн. гривень. Звитяжні пожежники врятували понад 2 тис. "погорільців". "Букет" основних причин, як завжди, незмінний: необережна поведінка з вогнем - 38,5% від загальної кількості, несправність електрообладнання - 26,3, несправність пічного опалення - 12,3, пустощі дітей - 6%.

Нещодавно спектр пожеж трохи урізноманітнився. Це пов`язано зі збиранням урожаю - горить хліб. Так, 6 липня в колгоспі Каланчацького району "Серп і молот" вогонь, викликаний недбало кинутим недопалком, устиг знищити 0,21 гектарів пшениці. Трьома днями раніше на полі КСП "Северный" Красноперекопського району (АРК Крим) "пішло в небо" ще 17 гектарів... Можливо, зменшення кількості пожеж цього року сталося завдяки несприятливим погодним умовам - майже місяць на всій Україні йдуть дощі...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати