Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

I день став ніччю... на дві хвилини

12 серпня, 00:00

Дещо розлючені на дощ лишали свої спостережні пости туристи, які спеціально приїхали до англійського містечка Корнвел. Через хмари затемнення для них було не видно. У Штутгарті, де для відпочиваючих обслуговування з приводу сонячного затемнення було майже райським, заважали спостереженню ті ж опади. Лише на півночі Франції хмари під час затемнення розвіялися.

На жаль, в Європі не обійшлось без нещасних випадків, які найчастіше траплялися через недбалість самих туристів. 24-річного студента вдарило електричним струмом, коли він вліз на комунікаційний стовп в південно- німецького міста Ландау, щоб зайняти кращу позицію для спостереження. З тяжкими опіками юнака було госпіталізовано.

Традиційно астрономічне явище спричинило серед населення багатьох країн справжній панічний страх перед можливим кінцем світу. Здається, лише в Амазонії на затемнення дивляться дещо романтичніше. Згідно з міфом, Місяць і Сонце — давні коханці, і під час затемнення зустрічаються їхні закохані тіні.

Із сонячним затемненням пов'язують серію землетрусів, що відбулись учора на великій території Близького Сходу і середземноморських островах. Як повiдомляє агентство АП, внаслідок стихії загинула одна жінка в Ірані і 15 чоловік поранено в інших країнах. Один кіпріот з переляку під час другої хвилі такого землетрусу вискочив із балкону. Араби взагалі через забобонний страх замкнулись на час затемнення у своїх домівках. Жодного автомобіля, усі магазини зачинені — такою була картина у Палестині. Так чи інакше, але всі люди мають радіти одному — кінця світу, як то дехто пророкував, не відбулося.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати