Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Права людини в американському виконанні

02 грудня, 00:00

Подібні зіткнення відбулися і в деяких європейських містах — Лондоні, Женеві, Парижі. Серед маніфестантів переважну більшість складало студентство, а також члени профспілок. Старшому поколінню нинішні протести нагадали події тридцятилітньої давнини, коли американська молодь виступала проти проведення воєнних дій у В'єтнамі. Тодішні пацифісти теж вступали в сутички із представниками правоохоронних органів. «Політики більше думають про прибутки транснаціональних корпорацій і зовсім забули про навколишнє середовище, про права простих робітників», — впевнені молоді протестанти. За останніми повідомленнями, близько тридцяти сієтлських правопорушників було заарештовано.

Однак іноземні гості, які приїхали спеціально на конференцію, були дуже розлючені. Учасники те й робили, що дорікали керівництву ВТО за погану організацію форуму. Разом з тим голова цієї структури Майк Мур запевнив увесь світ, що конференція відбудеться за будь-яких обставин і пройде успішно.

Реакція ж світової спільноти вилилась у досить однобоку критику. Австралійські новини, скажімо, коментуючи сутички поліції і демонстрантів, розцінили їхні виступи як анархістське безчинство.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати