Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Росії закликали до пильності

09 липня, 00:00

У Москві пройшов день жалоби по загиблих внаслідок вибухів у Тушино. Вчора кількість жертв теракту зросла до 14 осіб: померла 25-річна дівчина. Учора ж у Підмосков’ї відбувся перший похорон загиблих.

У лікарнях Москви перебувають близько сорока чоловік з пораненнями різної важкості. Стан принаймні 17 постраждалих, за заявою медиків, залишався важким, повідомляє Бі-Бі-Сі. Тим часом російські ЗМІ продовжували висувати різні версії, пов’язані з терористичною акцією. Так, «Коммерсантъ» процитував неназваних фахівців ФСБ, які вважають, що вибухівка, використана самовбивцями, була придбана вже в Москві, а до столиці виконавці цієї акції прибули без будь-яких підозрілих вантажів. Як повідомляють газети, слідство покладає великі надії на мобільний телефон, виявлений на місці пригоди — дані про дзвінки можуть вивести на спільників або організаторів акції. Як повідомило Управління ФСБ по Чечні, було достовірно встановлено особу однієї з терористок-смертниць, яка здійснила теракт у Тушино. За інформацією Інтерфаксу, правоохоронні органи встановили, що вона дійсно була мешканкою чеченського райцентру Курчалой і її ім’я Заліхан Еліхаджієва. Міністр внутрішніх справ Росії Борис Гризлов закликав населення всієї країни до пильності, повідомляти про будь-які свої підозри правоохоронним органам. За його словами, це стосується не тільки мешканців Москви, але й інших міст, у яких також можливі теракти.

Тим часом, московська влада вчора заявила про готовність виплачувати компенсації сім’ям загиблих і постраждалим внаслідок вибуху. Коментатори зазначають, що така швидка заява про виплату компенсацій може бути продиктована прагненням уникнути судових позовів від постраждалих і родичів жертв. Протягом багатьох місяців суди в Москві розглядають такі позови, подані після захоплення театру на Дубровці. Невідомо, чи задовольнять ці суми постраждалих. У справах заручників на Дубровці фігурують інші суми: як нещодавно дав зрозуміти журналістам адвокат, який представляє позивачів, сторони готові обговорювати останню пропозицію московської влади про компенсації, що сягають 100 тисяч доларів. Російський уряд, крім іншого, учора ухвалив постанову про виплати громадянам, які втратили житло в Чечні. Згідно з документом компенсаційні виплати за втрачене житло встановлено в розмірі 300 тис. рублів, виплати за втрачене майно — 50 тис. рублів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати