Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Олександр ЧЕРНЕНКО: «Кияни хочуть вибори негайно...»

20 вересня, 11:24

Голова Комітету виборців України Олександр Черненко вважає, що влада зробила ставку на відтермінування виборів в Києві, але це не все одно не піде їй на користь, повідомляє УНІАН.

«Кияни хочуть виборів негайно і вони готові на ці вибори прийти. Тому, це досить серйозний сигнал для політиків і ми розуміємо, що якими б причинами не прикривались ті, хто не проводить ці вибори — справжня причина така, що сьогодні провладний кандидат немає достатньо рейтингу і є якась примарна надія, що до 2015 року якимось чином цей рейтинг вдасться «накачати», — переконаний Черненко.

За словами голови КВУ, опитування показують, що відтермінування виборів зменшує рейтинги влади. «Що показує наше опитування? Що кияни знають хто відтерміновує вибори і кожен день з непроведенням виборів в Києві коштує владі не набуття рейтингу, а лише його втратою», — резюмував Черненко.

Нагадаємо, на днях опозиціонери вкотре зареєстрували у Верховній Раді законопроект про призначення київських виборів. Утім профільний комітет ВРУ з питань державного будівництва та місцевого самоврядування відклав розгляд питання. Як повідомила прес-служба голови комітету Давида Жванії, рішення ухвалили, бо в документі не прописано, на яких підставах мають проводитися позачергові вибори Київської міської ради. Водночас сам голова комітету зауважив, що підстави для проведення позачергових виборів київського міського голови таки існують і вказані постанови можуть бути проголосовані у Верховній Раді, якщо будуть досягнуті домовленості між лідерами депутатських фракцій.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати