Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Сіріус» на межі згасання

Притулок для тварин оговтується після негоди і потребує підтримки
09 липня, 11:20
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

«У притулку — повний кошмар. Під час жахливої грози зі зливою та градом померла наша старенька собачка — стало погано із серцем, плюс було пошкоджено лінії електропередач, повалені дерева. Зараз мій притулок без світла, без води, генератор зламався, відвезла в ремонт», — так описувала у ФБ нинішній стан справ у притулку «Сіріус» його директорка Олександра Мезінова. Публічно вона просить про допомогу лише тоді, коли справді без цього не обійтися.  

Зараз ситуація саме така — притулок на межі існування. Годувати тварин нічим, комунікації пошкоджені, а на рахунках — копійки та накопичені 300 тисяч боргу за корми, дрова та лікування. Від міста отримали лише 300 тисяч гривень допомоги на початку року. 

«День» нещодавно (13 червня ц. р.) розповідав про життя у притулку та його проблеми, про його понад 2700 мешканців та про те, як волонтери роками виконують ті функції щодо догляду за безпритульними тваринами, котрі мало би здійснювати комунальне підприємство «Київська міська лікарня ветеринарної медицини». Ресурси рано чи пізно вичерпуються, і тоді настає криза. Її наслідки відчують на собі передусім містяни, коли майже три тисячі безпритульних собак знов опиняться на вулиці. Тоді комунальному підприємству доведеться пояснити, у чому ж причина, якщо за його звітами в Києві практично нема проблем у цій сфері. 

«Тварин до нас без кінця підкидають, в основному київські машини, у нас нема жодного вільного вольєра та клітки, — описує далі ситуацію Олександра Мезінова. — У нас всього шість працівників на весь притулок. Вольєри старі, розсипаються, нам дуже потрібна допомога в реалізації проекту реконструкції притулку. Я стараюся допомогти всім людям та тваринам, але скоро мого притулку з таким станом речей просто не стане». 

Очільниця «Сіріуса» просить усіх небайдужих про фінансову підтримку, а також чекає на слушні ідеї та поради, в якому руслі рухатися далі, щоб таки здійснити проект реконструкції (реквізити «Сіріуса»: 4149 6258 1400 5953, 5169330510431114 або допомога на сайті dogcat.com.ua, контакти Олександри Мезінової — 0676567098).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати