Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Яблуневий шлях» закритий?

Міський голова Бара розпочав голодування
04 вересня, 10:08

У вівторок на порядок денний сесії Барської міської ради були винесені чотири питання стосовно реалізації проєкту «Яблуневий шлях», який передбачає створення виробничо-туристичного кластера і запущення тематичного екскурсійного маршруту за підтримки коштів Євросоюзу. На засіданні з 26 депутатів були присутні 17, більшість обранців своєї відсутності не пояснили. За продовження реалізації проєкту виступили лише 11 депутатів, 6 — проголосували проти. Для того, щоб рішення сесії було правочинним, його мали б підтримати щонайменше 14 депутатів. Тому голосування провалили.

Міський голова Бара Артур Цицюрський називає такий хід справ у сесійній залі саботажем. Адже рішення щодо проєкту виносяться на розгляд сесії не перший рік. Раніше депутати їх ухвалювали без питань. «Через те, що депутати саботують ухвалення рішення, яке важливе для громади, я вирішив влаштувати одноосібну акцію на підтримку проєкту «Яблуневий шлях» та оголосив голодування як протест проти свавілля депутатів. Вважаю таку позицію депутатського корпусу не припустимою, — відзначає Артур Цицюрський. — Усі знали про питання, які будуть винесені на сесію, стосовно реалізації проєкту «Яблуневий шлях» за кошти ЄС. Знали про їхню важливість для життя громади, але вчинили по-своєму, заблокувавши розвиток проєкту».

За словами Артура Цицюрського, питання порядку денного сесії передбачали практичні цілі: затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, облаштування передбачених проєктом об’єктів, зокрема розсадника плодових дерев місцевих традиційних сортів яблунь і кластерного офісу з дегустаційним центром у межах проєкту та про внесення змін до рішення однієї із попередніх сесій ради про бюджет міста на поточний рік.

Скільки триватиме голодування, міський голова не уточнив. Але додав, що відтепер офіційно перебуває у відпустці без збереження заробітної плати. Намет розташував на головній площі Бара, щоб зібрати підписи місцевих жителів на підтримку проєкту «Яблуневий шлях». Переконує, що містяни підтримують його рішення. Тому, щойно Артур Цицурський збере відповідну кількість голосів від містян, він скликатиме чергову сесію міської ради, на засідання якої будуть винесені ті ж самі питання.

Нагадаємо, проєкт «Яблуневий кластер» реалізується на території Северинівської та Барської ОТГ Вінниччини. Вартість проєкту — 560 тис. євро, більшість із яких спрямовано на відновлення історичних об’єктів, будівництво нових рекреаційних ідей, а також координацію об’єднання сільгоспвиробників плодово-ягідного напрямку.

Із травня 2019 року реалізацію проєкту з боку Барської ОТГ призупинено. Серед депутатського складу не набирається більшості голосів для ухвалення рішень щодо проекту. Серед причин негативного голосування зазначається безглуздість проєкту, велика сума співфінансування та сумнівна користь результатів для розвитку громади.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати